Annonce
Norddjurs

Sommerhuse er attraktive: Udlejningsportal melder alt optaget

Det er populært at leje et sommerhus på Djursland og i Mariagerfjord. Så populært, at søgemaskinen Campaya melder alt udlejet de kommende to uger. Foto: Campaya
Søgemaskinen Campaya melder "alt udlejet" de kommende uger i sommerhuskommunerne Syddjurs, Norddjurs og Mariagerfjord.

Kronjylland/Djursland: Overvejer man at leje et sommerhus de næste par uger i enten Mariagerfjord, Norddjurs eller Syddjurs kommuner, må man bare erkende, at så er man for sent ude.

Sådan lyder beskeden fra søgemaskinen Campaya, der tæller omkring 2500 udlejnings-sommerhuse i de tre kommuner.

- Måske har vi et enkelt ledigt sommerhus. Men jeg tror det ikke, siger Jesper Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya.

De kommende to uger - uge 29 og uge 30 - er den absolutte højsæson for udlejning af sommerhuse i Danmark. Og Jesper Kruse fortæller da også, at når vi når lidt længere hen på året, er der igen ledige sommerhuse til leje.

Campaya samler tilbud om udlejningssommerhuse på tværs af eksisterende søgemaskiner, og opgør selv, at de tæller 308 sommerhuse i Mariagerfjord, 1411 i Syddjurs og 764 i Norddjurs Kommuner.

Annonce
Flere steder i landet - blandt andet i Norddjurs og Syddjurs Kommuner - udbydes kun 10-15 procent af sommerhusene til udlejning

Dansk Kyst & Naturturisme

Uudnyttet potentiale

At interessen for al leje et sommerhus i Danmark overstiger udbuddet af huse til udlejning er et billede, der bekræftes af foreningen Dansk Kyst & Naturturisme. Blandt andet fordi kun en lille del af de danske sommerhuse overhovedet bliver udbudt til leje.

- Flere steder i landet - blandt andet i Norddjurs og Syddjurs Kommuner - udbydes kun 10-15 procent af sommerhusene til udlejning. Og der kan genereres en øget turismeomsætning ved en bedre udnyttelse af feriehus-kapaciteten, skriver Dansk Kyst & Naturturisme i en pressemeddelelse.

- Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har, siger Sisse Wildt, der er foreningens kommunikationschef.

I 2019 er der indført et nyt bundfradrag, så sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit om året ved at udleje deres sommerhus.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce