Annonce
Livsstil

Sommerhusene på Syddjurs bliver revet væk: Salget steg med 62 procent i 2020

Interessen for at købe sommerhus på Syddjurs var enorm i 2020. Foto: Home/Palle Peter Skov
Interessen for at få sommerhus på Syddjurs var kæmpe i 2020 og ser ud til at fortsætte i det nye år.
Annonce

ØSTJYLLAND: Interessen for at få eget sommerhus steg i 2020, hvor danskerne var tvunget til at holde ferie hjemme på grund af de gældende restriktioner.

Det fik flere til at få øjnene op for hjemlandets fortræffeligheder og det har kunne mærkes på salget af sommerhuse. Syddjurs er et af de områder, der mærker størst interesse for køb af sommerhuse. Det fortæller ejendomsmæglerkæden Home i en pressemeddelelse.

Syddjurs er den fjerdemest populære kommune i 2020, hvor salget steg med 62 procent i kommunen og allerede i begyndelsen af 2021 er godt med.

- Januar brager fortsat derudad, og vi oplever fortsat flere interesserede til de samme huse, siger Steffen Gandrup, ejendomsmægler og indehaver af Home Rønde - Syddjurs og Home Ebeltoft - Syddjurs.

Annonce

Priserne stiger

Hans kompagnon ejendomsmægler Morten Skovholm uddyber:

- Sjældent har vi oplevet, at der kan blive udsolgt i nogle af vores eftertragtede sommerhusområder. Men det er tilfældet, som markedet er nu. Priserne stiger mere, end vi selv nok kan tro. Vi bliver dagligt overrasket over de emner, som bliver solgt lynhurtigt og typisk til overpriser, siger han.


... den store sommerhusjagt ser ud til at fortsætte. Sommerhussalget i årets første to uger er 183 procent højere end året før.

Michael Dalsager, boligmarkedsanalytiker og kommunikationskonsulent i Home


Det er især århusianerne, der har vendt blikket mod Syddjurs, men der er også købere fra Midt- og Nordjylland.

I 2020 blev der solgt 733 sommerhuse i Syddjurs, hvilket er en fremgang på 62 procent i forhold til året før. I antal handler lyder fremgangen på 281. Kun Odsherred, Gribskov og Ringkøbing-Skjern har oplevet et større salg end den østjyske kommune.

- 2020 var på alle måder et rekordår på alle parametre. Vi oplevede et år, hvor mange flere kundetyper skulle have et sommerhus. Der blev efter corona-nedlukningerne en usædvanlig rift om de sommerhuse, vi havde på hylderne. Nye emner, som kom på markedet, blev overrendt af kunder, som typisk var gået forgæves på andre huse, siger ejendomsmægler Morten Skovholm.

Annonce

183 procent højere

I hele landet var salget af sommerhuse 55 procent højere i 2020.

- Og den store sommerhusjagt ser ud til at fortsætte. Sommerhussalget i årets første to uger er 183 procent højere end året før, siger boligmarkedsanalytiker og kommunikationskonsulent i Home, Michael Dalsager, og tilføjer, at de første to uger af 2020 var inden corona kom til Danmark.

Det store boom i salget af sommerhuse satte ind efterfølgende og endte på næsten 16.000 solgte sommerhuse i løbet af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Erhverv

Tidligere AGF-direktør forfremmes: Skal stå i spidsen for en ny afdeling hos EDC Erhverv

Annonce