Annonce
Randers

Sommerhusene ved Albæk stod under vand i 2013: - Jeg kan godt mærke det i kroppen en dag som i dag

For syv år siden, da stormen Bodils eftervirkninger i form af ekstrem højvande ramte sommerhusene ved Albæk, så det sådan her ud, da vandet var faldet lidt igen. Grethe Brandsen har endnu ikke glemt situationen dengang. Arkivfoto: Annelene Petersen
Da den forhøjede vandstand efter Bodil i 2013 ramte de små sommerhuse ud til vandet ved Albæk, fik Grethe Brandsen en ubehagelig overraskelse. I dag ved hun, hvad hun skal holde øje med.
Annonce

Albæk: Grethe Brandsens sommerhus ved Albæk i Randers Fjord er bygget til at ligge i sikkerhed for forhøjet vandstand. Eller det troede hun, at det var. Indtil stormen Bodil kom på besøg i 2013.

Mandag holdt hun igen øje med DMIs vandstandsprognoser. Og da Amtsavisen talte med hende over middag, var hun fortrøstningsfuld. Prognosen nærmede sig 130 centimeter og var faldet næsten 10 centimeter, og så burde der ikke være noget problem. Det var noget andet i 2013, hvor vandstanden var mere end 150 centimeter over normalen.

- Min søn siger, at hvis der er 150-160 centimeter over det normale, så kommer det ind i huset, fortæller Grethe Brandsen.

For det var det, der skete den decemberdag i 2013.

Annonce

Måtte sejles væk

Grethe Brandsen er handicappet og kan ikke selv gå. Derfor havde hun besluttet sig for at blive i huset. Ligesom hun gør, når der ligger sne, eller hvis vandet bare står lidt højt, så bilen ikke kan køre derned.

- Jeg troede jo, at huset lå så højt, at det gik fri, fortæller hun.

Men sådan gik det ikke. I stedet måtte hendes søn i huj og hast køre fra Randers for at redde hende ud af huset. Hun blev sejlet derfra i en gul kano.

Og det er ikke en oplevelse, som hun har glemt.

Annonce

Holder øje

- Jeg kan godt mærke det på mig selv en dag som i dag. Jeg bryder mig ikke om, når vandet stiger så meget, fortæller hun.

Samtidig er hun overbevist om, at mandagens sene forhøjede vandstand ikke kommer til at give problemer for hende. Derfor har hun også både datter og børnebørn på vinterferie hos sig.

Men de holder øje. Og hvis vandstanden nærmer sig det kritiske niveau, tager de afsted.

- Det er jo skønt at være her så tæt på vandet resten af året, så må jeg leve med, at det træls, når vandet står så højt, siger Grethe Brandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce