Annonce
Kultur

Sommerkoncerter aflyst: Ingen Grøn Koncert til århusianerne i år

Grøn Koncert bliver heller ikke gennemført i år. Arrangørerne har mandag meddelt, at de aflyser årets sommerkaravane. Foto: Michael Bager
Der skulle have været tre Grøn Koncert arrangementer til sommer i Aarhus. Det bliver dog ikke aktuelt, da den store sommerbegivenhed rundt i landet også er aflyst.

AARHUS: Århusianerne kommer til at kigge langt efter årets udgave af Grøn Koncert.

Efter sidste uges udmelding om antallet af personer samlet til større udendørskoncerter, valgte arrangørerne bag den store sommerbegivenhed at overveje tingene en ekstra gang, inden de traf en beslutning om den store sommerturne, der blandt andet havde tre dage i Aarhus.

Mandag formiddag meldte Grøn Koncert imidlertid ud, at de følger i kølvandet på de store festivaler herhjemme og aflyser sommerens koncerter.

Annonce

I en pressemeddelelse lyder det, at man siden sidste tirsdag har forsøgt at finde frem til en model, der ville gøre det muligt at gennemføre arrangementet.

Grøn Koncert havde lagt op til, at man ville lave en række 'bobler' på festivalpladsen med 1.000 mennesker i hver, som havde egen øl, mad og toiletfaciliteter til rådighed. Tanken var, at der skulle være 16 bobler fordelt på pladsen.

- Grøn Koncert-modellen indebærer bl.a. en fordobling af antallet af koncerter, en nedskalering af gæster pr. koncert samt sektionsinddelinger af publikum, som også er en del af ekspertgruppens anbefalinger til Regeringen. Men selvom der er enkelte dele af modellen, der giver genklang i genåbningsplanen, er det særligt makskapaciteten på 2.000 tilskuere frem til udgangen af juli, der gør afviklingen af den planlagte turnéplan umulig, skriver arrangørerne.

Trækker stikket

Indsamlingschef i Muskelsvindfonden, Theis Petersen ærgrer sig over, at man er nødt til at trække stikket for den store koncertkaravane gennem landet.

- Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utroligt gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for. Vi er meget stolte af det arbejde, vi har lavet helt frem til det sidste sandkorn i timeglasset, og med så stor og positiv feedback fra så mange sider burde vores afviklingsmodel have fået chancen, siger han og fortsætter:


Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utroligt gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for.

Theis Petersen


- Politikerne og sundhedsmyndighederne har besluttet sig, og det giver ikke mening at hverken tro eller håbe på en Grøn Koncert-åbning i den kommende tid. At Folketinget vælger at afvige i så væsentlig grad fra ekspertpanelets anbefalinger, er dybt skuffende - særligt taget i betragtning af, at man har valgt at sige god for at gennemføre andre arrangementer med større publikum i samme periode, siger han.

Koncerterne i Aarhus skulle have fundet sted 8. juli og 24./25. juli.

Efter sidste uges præsentation af genåbningsplanen med et maksimum på 2.000 mennesker til udendørskoncert valgte flere af de allerstørste festivaler herhjemme at aflyse. Smukfest, Northside, Roskilde Festival og Copenhell var nogle af de helt store, der valgte at kaste blikket frem mod 2022.

Lige nu ser det derfor ud til, at den lille Aarhus-festival, GrimFest, bliver en af de få, der faktisk gennemfører årets festival.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Annonce