Annonce
Østjylland

Sommerlandet er booket op: Udlejning af sommerhuse på Djursland er på mere end 99 procent

Temperaturen svingede mellem 17 og 19 grader, og det blæste ret kraftigt i lørdags. Men det afholdt ikke de sommerferierende fra at gå på strandtur i Fjellerup. Ifølge sommerhussøgemaskinen Campaya.dk er sommerhusudlejningen i juli måned på mere end 99 procent på Djursland. Foto: Lone Hammer Sørensen
Det er næsten umuligt at opdrive et sommerhus til over en uge i juli måned på hele Djursland, slår Campaya, der er en søgefunktion for sommerhusudlejning på nettet, fast. Det har været en stigende tendens, at sommerhusferier går godt, men i år, hvor de fleste danskere har valgt at blive i landet, er det helt stukket af.

Fjellerup: Der er for alvor kommet drøn på sommerhuse og campingpladser denne sommer, hvor rigtig mange danskere vælger at holde ferien i Danmark oven på coronakrisen.

Det betyder, at mere end 99 procent af sommerhusene på Djursland er lejet ud, slår sommerhussøgemaskinen Campaya fast. Her er de danske sommerhuse og udenlandske feriehuse og ferielejligheder samlet på tværs af udlejningsbureauerne.

- Hos Campaya har vi 2194 sommerhuse på Djursland, og på ingen given dag i juli er mere end seks sommerhuse ledige. Det er for eksempel ikke muligt at leje et sommerhus over en uge overhovedet på Djursland i juli. Det betyder, at belægningsprocenten er på mere end 99 i hele juli. Det er ret bemærkelsesværdige tal. For det er faktisk langt bedre end normalt, lyder det fra Jesper Kamp Kruse, der er presseansvarlig hos Campaya.

Annonce

Hele juli i år

- I de rigtig gode udlejningsår, for eksempel sidste år, hvor der blev sat udlejningsrekord, når belægningsprocenten kun så højt op i uge 29 og 30. I år er det som nævnt også tilfældet i de to andre juli-uger (28 og 31), og belægningsprocenten er samtidig meget højere i sommerhusene i august også, siger han.


Det er ret bemærkelsesværdige tal.

Jesper Kamp Kruse, presseansvarlig Campaya.dk


- Det vil sige, at den store efterspørgsel fra de danske feriegæster helt konkret har udmøntet sig i, at sommerhusene er fyldte i en markant længere periode i år, end hvad de plejer, siger Jesper Kamp Kruse.

Det er ikke kun sommerhusene, feriegæsterne søger hen til. Også campingpladser er populære. Fjellerup Strand Camping havde lørdag kun tre pladser ledige, og da det var store skiftedag var der over 60  pladser, der fik nye gæster. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce