Annonce
Rejser

Sommerrejser: Forsikring dækker næppe afbud endnu

Hvis man i disse dage bestiller en rejse i sommerferien til for eksempel Sicilien, vil afbestillingsforsikringen som hovedregel ikke gælde, hvis man bliver nødt til at aflyse, fordi afrejse fortsat frarådes. Foto: Colourbox

"Kan jeg få mine penge tilbage, hvis jeg allerede nu ønsker at afbestille min rejse i sommerferien?"

"Dækker min forsikring, hvis jeg bestiller min sommerferierejse nu?"

Rejsearrangører og forsikringsselskaber bliver i disse dage bombarderet med spørgsmål, der har relation til coronavirussen, og det er en af grundene til, at det kan tage lang tid at komme igennem på telefon, selv om bureauernes salg stort set er gået i stå.

Forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, har udsendt svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, og lad os tage de to nævnte:

Hvis man har købt en sommerferierejse og allerede nu vil afbestille, skal man i første omgang kontakte rejsearrangøren eller flyselskabet.

De fleste forsikringsselskaber tager først stilling til, om en rejse kan afbestilles, når afrejsedatoen nærmer sig, typisk 8-14 dage forinden. Derfor anbefales det, at man venter nogen tid endnu, før man kontakter sit forsikringsselskab angående en planlagt sommerferie.

Og hvis man modsat gerne vil bestille en rejse i sommerferien - eller for den sags skyld tidligere eller senere - skal man være opmærksom på, at alle ikke nødvendige rejser lige nu frarådes. Derfor vil ens afbestillingsforsikring som hovedregel ikke dække, hvis det senere bliver nødvendigt at afbestille rejsen, fordi afrejse fortsat frarådes. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce