Annonce
Aarhus

Sommersøndag: AGF gentager festmarch med Guds velsigelse

Masser af fans bakkede op om sidste års fællesvandring mod stadion under fællesvandringen. AGF håber på det samme i denne sæson. Foto: Jens Thaysen
AGF gentager Aarhus Walk med fælles fan-gåtur fra Ingerslevs Boulevard til stadion, når superligaholdet spiller sæsonens første hjemmekamp 28. juli mod Midtjylland.

AARHUS: AGFs fans gik sig en tur - oven i købet med velsignelse fra præsten i Sct Lukas Kirken sidste år - under navnet Aarhus Walk fra Ingerslevs Boulevard til stadion. Nu gentages succesen og den festlige march. Da Sankt Lukas Kirken er under ombygning, bliver AGF-gudstjenesten vekslet til en andagt på kirkens trappe.

Det sker søndag 28. juli, når superliga-mandskabet spiller sin første kamp i sæsonen mod Midtjyllands sølvmedaljetagere.

Sidste år gik tusindvis af århusianere i samlet flok til årets første hjemmekamp, og AGF vil nu lave en tradition med det, klubben kalder en Aarhus Walk med fælles vandring og indlagt fest i aksen fra Sankt Lukas Kirken og Stadion Allé til Ceres Park.

- Det var en kæmpesucces sidste år, hvor tusindvis af århusianere deltog i den første Aarhus Walk. Så vi har aldrig været i tvivl om, vi skulle gentage det. Aarhus Walk markerer vores stærke og nære forhold til byen, men begivenheden handler også om at inddrage Stadion Allé og bruge vores placering for enden af aksen fra byen til Ceres Park til en unik begivenhed. Nu glæder vi os til at gøre det igen og håber, at århusianerne endnu en gang vil bakke op om Aarhus Walk den 28. juli, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, til klubbens hjemmeside.

Annonce
Sognepræst Henrik Emanuel Hansen velsigne AGF inden kampstart under AGF Walk sidste år. Nu gentages succesen. DEr bliver dog ikke tale om en decideret gudstjeneste men en andagt på trappen til Skt. Lukas Kirke, der er under ombygning. - Det er historisk, det der sker i dag. Vi skriver ikke kun fodboldhistorie, men også kirkehistorie. Det er første gang nogensinde, man holder sådan et arrangement i hele Norden, sagde han. Foto: Jens Thaysen

Musik og borgmestervelkomst

Aarhus Walk tager sin begyndelse klokken 13 på det grønne område ved Ingerslevs Boulevard. Aarhus Walk byder som sidste år på en på en stor fanzone med boder, barer, musik, underholdning og aktiviteter. Blandt andre byder borgmester Jacob Bundsgaard (S) velkommen fra scenen, hvor der bliver musik fra blandt andre Bogfinkevej.

AGF's cheftræner David Nielsen sætter vandringen i gang klokken 15. Sidste års andagt - arrangeret af den nærliggende Sankt Lukas Kirke - bliver i år afholdt på kirkens trappeparti. Kirken er under renovering. Børnene kan glæde sig til at opleve Mille fra MGP på scenen, Aros, hoppeborge og andre sjove aktiviteter som man kender det fra fanzonen foran stadion, der i dagens anledning bliver rykket til Ingerslevs Boulevard, skriver AGF på sin hjemmeside.

Klokken 15.00 begynder gå-turen mod stadion ad Stadion Allé, der på den måde bliver klædt i hvidt og blåt på en sommersøndag.

Aarhus Walk er åben for alle, oplyser AGF, men man skal dog som normalt have billet for at komme ind til den efterfølgende fodboldkamp på Ceres Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce