Annonce
Aarhus

Sommersøndag: AGF gentager festmarch med Guds velsigelse

Masser af fans bakkede op om sidste års fællesvandring mod stadion under fællesvandringen. AGF håber på det samme i denne sæson. Foto: Jens Thaysen
AGF gentager Aarhus Walk med fælles fan-gåtur fra Ingerslevs Boulevard til stadion, når superligaholdet spiller sæsonens første hjemmekamp 28. juli mod Midtjylland.
Annonce

AARHUS: AGFs fans gik sig en tur - oven i købet med velsignelse fra præsten i Sct Lukas Kirken sidste år - under navnet Aarhus Walk fra Ingerslevs Boulevard til stadion. Nu gentages succesen og den festlige march. Da Sankt Lukas Kirken er under ombygning, bliver AGF-gudstjenesten vekslet til en andagt på kirkens trappe.

Det sker søndag 28. juli, når superliga-mandskabet spiller sin første kamp i sæsonen mod Midtjyllands sølvmedaljetagere.

Sidste år gik tusindvis af århusianere i samlet flok til årets første hjemmekamp, og AGF vil nu lave en tradition med det, klubben kalder en Aarhus Walk med fælles vandring og indlagt fest i aksen fra Sankt Lukas Kirken og Stadion Allé til Ceres Park.

- Det var en kæmpesucces sidste år, hvor tusindvis af århusianere deltog i den første Aarhus Walk. Så vi har aldrig været i tvivl om, vi skulle gentage det. Aarhus Walk markerer vores stærke og nære forhold til byen, men begivenheden handler også om at inddrage Stadion Allé og bruge vores placering for enden af aksen fra byen til Ceres Park til en unik begivenhed. Nu glæder vi os til at gøre det igen og håber, at århusianerne endnu en gang vil bakke op om Aarhus Walk den 28. juli, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, til klubbens hjemmeside.

Sognepræst Henrik Emanuel Hansen velsigne AGF inden kampstart under AGF Walk sidste år. Nu gentages succesen. DEr bliver dog ikke tale om en decideret gudstjeneste men en andagt på trappen til Skt. Lukas Kirke, der er under ombygning. - Det er historisk, det der sker i dag. Vi skriver ikke kun fodboldhistorie, men også kirkehistorie. Det er første gang nogensinde, man holder sådan et arrangement i hele Norden, sagde han. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Musik og borgmestervelkomst

Aarhus Walk tager sin begyndelse klokken 13 på det grønne område ved Ingerslevs Boulevard. Aarhus Walk byder som sidste år på en på en stor fanzone med boder, barer, musik, underholdning og aktiviteter. Blandt andre byder borgmester Jacob Bundsgaard (S) velkommen fra scenen, hvor der bliver musik fra blandt andre Bogfinkevej.

AGF's cheftræner David Nielsen sætter vandringen i gang klokken 15. Sidste års andagt - arrangeret af den nærliggende Sankt Lukas Kirke - bliver i år afholdt på kirkens trappeparti. Kirken er under renovering. Børnene kan glæde sig til at opleve Mille fra MGP på scenen, Aros, hoppeborge og andre sjove aktiviteter som man kender det fra fanzonen foran stadion, der i dagens anledning bliver rykket til Ingerslevs Boulevard, skriver AGF på sin hjemmeside.

Klokken 15.00 begynder gå-turen mod stadion ad Stadion Allé, der på den måde bliver klædt i hvidt og blåt på en sommersøndag.

Aarhus Walk er åben for alle, oplyser AGF, men man skal dog som normalt have billet for at komme ind til den efterfølgende fodboldkamp på Ceres Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce