Annonce
Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Det varme vejr lørdag trak masser af folk til blandt andet Bellevue, men langt de fleste var gode til at holde afstand og tage hensyn. Foto: Axel Schütt
Knap 28 grader og høj solskin lørdag fik mange til at søge mod strand og ud i byen. Umiddelbart var alle dog gode til at overholde anbefalingerne om afstand, håndhygiejne og hensyn til hinanden.
Annonce

AARHUS: Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og i skyggen nærmede temperaturen på visse tidspunkter 30 grader.

Der var ikke noget at sige til, at både turister og århusianere lørdag havde søgt ud af de varme boliger, og til stranden eller ud i byen.

På flere af byens strande vrimlede det med mennesker i badetøj og med parasoller, håndklæder og køletaske. Selvom det umiddelbart godt kunne se ud som om, at det var svært at holde afstand, var det ikke tilfældet, berettede flere gæster, som avisen snakkede med.

- Jeg synes virkelig folk er gode til at tage hensyn til hinanden. Man holder afstand, og lægger sig ikke klos op ad den næste, men forsøger i stedet at finde en ledig plads, lød det fra Mia-Maja Ibsen, 24, der var på stranden med Bellevue sammen med en veninde.

Flere af byens strande, som her ved Bellevue, er et såkaldt hotspot, hvor politiet kan lukke området med kort varsel, hvis der kommer for mange mennesker. Foto: Axel Schütt

Også Søren Hoffman, der havde taget familien med til Den Permanente, var tilfreds med pladsforholdene.

- Jeg synes egentligt umiddelbart, at det er nemt at holde afstand. Vi gik lidt rundt, før vi fandt en ledig plads, men folk har været rigtig søde og opmærksomme på at man ikke skal være for tæt på de andre, sagde han.

Annonce

Lidt for usikkert med de mange mennesker

En enkelt familie forlod Den Permanente kort efter ankomsten. De vil ikke have deres navn i avisen, men sagde:

- Egentligt så det ud til, at der var plads nok, og vi kunne nok have fået et sted at smide håndklæderne. Men vi synes alligevel det var lidt usikkert med de mange mennesker, så vi har valgt at tage hjem igen.

Politiet beretter, at der indtil lørdag eftermiddag ikke havde været for mange mennesker ved nogle af strandene i og omkring midtbyen.

På Twitter skrev de til gengæld, at man skulle holde sig væk fra stranden ved Saksild:

"Saksild Strand er nu fyldt til bristepunktet med mennesker og biler. Find andre strande i det gode vejer," lød det.

Ellers syntes de, at østjyderne var gode til at respektere reglerne og holde afstand.

Annonce

Folk er søde og opmærksomme

Flere havde også udnyttet det gode vejr til at tage en tur ind til Aarhus. Der var ikke mange mundbind at spotte i bybilledet, men til gengæld var folk gode til at holde til siden, og lade folk passere med god afstand.

På Strøget mødte avisen en familie fra Norge, der søndag skal afslutte deres ferie i Danmark med en tur i Kattegatcentret:

- Vi holder selvfølgelig øje med anbefalingerne, og vi bruger også mundbind hvis vi synes der er for mange mennesker, men umiddelbart er vi ret trygge ved at være her, sagde familien, der heller ikke synes at det var svært at holde afstand til de andre gående:

- Nej, slet ikke, folk er virkelig søde og opmærksomme.

Der var mange på Strøget og i sidegaderne, men alle, avisen mødte, synes, at det var nemt at holde afstand til hinanden. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

Annonce