Annonce
Fødselsdage

Soulsanger har solgt 100 millioner albummer

Den amerikanske pop- og soulsanger Lionel Richie på scenen under en musikfestival. Torsdag 20. juni fylder han 70 år. Foto: Suzanne Cordeiro/Ritzau Scanpix
Han har ligget på toppen af hitlisterne et utal af gange. Lionel Richie bor i Los Angeles, men har altid holdt sig på afstand af Hollywoods glimmerverden. Nu fylder han 70 år.

70 Sanger, musiker, komponist, producer og filmskuespiller - amerikanske Lionel Richie har været godt rundt i showbiz. Han blev kendt som frontfigur i funk- og soulgruppen Commodores, der var populær i 1970'erne og 1980'erne og blandt andet stod bag hittet "Three Times a Lady".

Richie, som torsdag 20. juni fylder 70 år, forlod bandet i 1981 for at hellige sig en solokarriere inden for soul og pop. Det spændte godt af, og i det følgende årti blev han en af de mest succesfulde amerikanske kunstnere, da han fem gange toppede hitlisten Billboard Hot 100. Han har på verdensplan solgt over 100 millioner albummer.

Richie er født i Tuskegee, Alabama, og barndomsbyen med knap 12.000 indbyggere lagde også navn til hans tiende album fra 2012. Her spiller han gamle sange i nye countryversioner.

Lionel Richie har været på toppen gennem næsten fire årtier og spillet med superstjerner som Michael Jackson og Kenny Rogers samt været nær ven af Whitney Houston.

Han lever i dag i Los Angeles. Men modsat så mange andre Hollywood-stjerner, der har kæmpet i årevis med alkohol og stofmisbrug, har Lionel Richie levet et forholdsvis stille og mådeholdent liv og har aldrig været at finde på skandalebladenes forsider.

- Når du har succes, vil alle kende og hjælpe dig. Du kan knipse med fingrene og få alt, hvad du ønsker. Det er farligt. Mange bliver afhængige af berømmelse, og hvis du ikke passer på, vil det æde dig op indefra, fortalte han i 2012 i et interview med BT.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce