Annonce
Sport

Spændende duo blev overbevist af det sportslige projekt: Udset nøgleroller i det århusianske

Allerede i deres første officielle kamp som Aarhus United-spillere satte de to tidligere Tertnes-spillere deres aftryk. Thea Stankiewicz blev endda kåret til kampens spiller af de århusianske fans. Arkivfotos: Kim Haugaard
De kunne ikke afværge et nederlag mod Viborg HK lørdag eftermiddag, men i den kommende sæson er de svenske Thea Stankiewicz og norske Katarina Berens udset nøgleroller på Heine Eriksens Aarhus United-mandskab. Og duoen valgte den århusianske klub på grund af netop det sportslige projekt.

HÅNDBOLD: Der blev uddelt tæv lørdag eftermiddag i Viborg. På besøg var Aarhus United, som faktisk fulgte fint med i kampens indledning. Men Viborg var Viborg. Og som kampen skred frem kunne niveauforskellen ses, manifesteret med måltavlen efter en times håndbold. 34-22, favør Viborg.

Med hos gæsterne var to stadig meget nye kendinge. Svenske Thea Stankiewicz og norske Katarina Berens.

De kunne godt nok ikke gøre hverken til eller fra overfor Viborg lørdag, men der er høje forventninger og forhåbninger til de to tilføjelser hos det bedste århusianske kvindehåndboldhold. De var profiler i den norske liga og kunne være taget andetsteds hen denne sommer.

Annonce

Begge spillere var i dialog med klubber, der står med bedre økonomiske kort på hånden, end Aarhus United gør, men som det kyndigt bliver påpeget overfor avisens journalist af Thea Stankiewicz, er det jo faktisk temmeligt mange klubber, det gør sig gældende for. Alligevel faldt valget altså på Aarhus og Aarhus United. Og hvorfor så det?

Projektet overbeviste

Når de to nu forhenværende Tertnes-spillere valgte at rejse til lige præcis det århusianske, skyldes det altså ikke, at de her bliver forgyldt med store kontrakter.

- Først og fremmest var det et spændende projekt, jeg blev præsenteret for. Og som sagt kendte jeg Heine lidt fra tidligere, så jeg havde nogle rigtig gode snakke med ham. Og så var det en super fordel, at Katarina var her. For vi kender jo hinanden allerede, både på og udenfor banen. Men ja, det var vel egentlig måden Heine præsenterede klubben og projektet på, fortæller Thea Stankiewicz.

Kvindehåndboldligaen

Viborg HK – Aarhus United 34-22 (19-13)

Aarhus United: Mathilde Neesgaard 7, Marielle Martinsen 3, Thea Staniewicz 3, Katarina Berens 2, Line Larsen 2, Stine Holm 2, Celine Holst 1, Line Ellertsen 1, Sophia Snogdal 1

Viborg HK: Line Haugsted 8, Moa Högdahl 6, Kristina Jørgensen 5, Maria Fisker 3, Sara Hald 3, Stine Andersen 3, Mathilde Rivas-Toft 2, Tonje Enkerud 2, Lærke Nolsøe 1, Thilde Frandsen 1

Udvisningsminutter: Aarhus United: 2, Viborg HK: 4

Redningsprocent: Aarhus United: Louise Bak Jensen 28 % (9/32), Nora Persson 27 % (4/15); Viborg HK: Anna Kristensen 43 % (16/37), Emma Friberg 0 % (0/1)

Kampen undervejs: 4-4, 8-5, 16-12, 22-15, 26-19, 30-20.

Også den norske stregspiller fremhæver cheftræneren, som noget helt centralt i beslutningen om at tage til det århusianske.

- Det føltes meget rigtigt på mange punkter. Jeg fik hurtigt en god connection med Heine. Værdierne i klubben og Heines værdier passer godt til mine egne, kommer det fra Katarina Berens.

Annonce

Højere niveau

Den omgang stryg de århusianske håndboldkvinder lørdag blev udsat for, er ganske givet ikke ligefrem det de to tilføjelser på Heine Eriksens mandskab stiler efter. Men den udfordring, et hold som Viborg giver, er faktisk lige netop noget af det, der er i høj kurs hos de to.

- Alle vi møder er lidt bedre, end jeg er vant til, så man skal være koncentreret hele tiden. Samtidig ved man jo, at man har gjort det rigtig godt, når man så lykkes med noget, fortæller Katarina Berens.

Thea Stankiewicz' blå bog

Fulde navn: Thea Stankiewicz

Position: Venstre back

Født 19. januar 1998 i Bergen, Norge (23 år)

Startede karrieren i Kringlebotn IL

Tidligere klubber:

  • 16-17: Fana IL (Norge)
  • 17-21: Tertnes HE (Norge) 
  • 21-??: Aarhus United

Landskampe: I alt 48 ungdomslandskampe med 125 scoringer

Det højere niveau hjælper nemlig de to spillere med at udvikle sig, og særligt hastigheden i spillet i den danske kvindeliga har været et af de springende punkter for Thea Stankiewicz.

- Jeg synes først og fremmest, at det er rigtig sjovt, at der er flere hårde kampe i danske liga, end der var i den norske. Du skal være hundrede procent klar i alle kampene. Det er også rigtig sjovt at møde nye typer spillere, når man var blevet lidt vant til, hvem man spillede mod i Norge. Men her møder man bare nye spillere til hver kamp. Der er lidt mere fart og tempo i spillet her i Danmark generelt, men jeg synes det er fedt, og jeg glæder mig bare til at fortsætte, lyder det fra den 23-årige svenske bagspiller.

Annonce

Forventer profileret indsats

Der er ingen tvivl om, at der er lagt tid og kræfter i at hente de to Tertnes-profiler til Aarhus. Men cheftræner Heine Eriksen forventer til gengæld også, at det udmønter sig i stærke indsatser i den kommende sæson.

- Katarina er en stor stregspiller med stor fysik, som passer rigtig godt ind i den måde, vi gerne vil spille på. Hun kan de her angrebsmæssige ting med at hjælpe bagspillerne, og så er hun meget scoringssikker. Så jeg synes virkelig, at vi med hende har gjort et scoop, og der er ingen tvivlv om, at hun bliver en profil i Aarhus United og i ligaen også, fortæller Heine Eriksen om nordmanden.

For så vidt angår Thea Stankiewicz er hun ifølge cheftræneren udset en rolle, hvor hun kommer til at sætte sit præg på århusianernes offensive struktur og spilidé, men det er ikke kun i den kreative fase af spillet, at svenskeren kan byde ind med meget.

- Jeg er også sikker på, når hun bliver spillet 100 procent ind i løbet af de næste måneder, at så vil hun også komme til at score mange mål. Der ligger rigtig mange mål og venter i Thea Stankiewicz, det er der ingen tvivl om, lyder det fra Heine Eriksen.

Annonce

Landshold og Champions League

I første omgang er der for begges vedkommende fuldt fokus på at blive godt spillet ind i det århusianske system. Thea Stankiewicz gjorde sig faktisk bemærket allerede i sin første officielle kamp, hvor hun blev kåret til kampens spiller af de århusianske fans i Stadionhallen.

Og når snakken falder på drømme og langsigtede ambitioner, er der ikke tvivl hos de to nye Aarhus United profiler. Begge vil på landsholdet, henholdsvis det norske og svenske. Men der er naturligvis også drømme om at tage spillet på klubniveau op på et højere niveau, faktisk det højeste, der er mulighed for.

Katarina Berens' blå bog

Fulde navn: Katarina Viktoria Bjørnskau Berens

Position: Stregspiller

Født 3. september 1997 i Bærum, Norge (24 år)

Startede karrieren i Haslum IL

Tidligere klubber: 

  • 14-18: Stabæk Håndball (Norge)
  • 18-21: Tertnes HE (Norge) 
  • 21-??: Aarhus United

Landskampe: I alt syv ungdomslandskampe med 10 scoringer

For Thea Stankiewicz er der nemlig forhåbninger om, at hun kan få lov at spille Champions League-håndbold i fremtiden. Om det lige bliver med Aarhus United er måske tvivlsomt, da klubben aldrig har spillet i en europæisk turnering.

- Men det ville være supersjovt, men jeg ved det ikke. Jeg håber det, men sandsynligheden siger jo, at det nok ikke bliver lige de første par år, fortæller svenskeren.

Annonce

Vild med stemningen

Men i denne omgang måtte Thea Stankiewicz og Katarina Berens altså affinde sig med et gedigent nederlag mod Viborg, det tredje ud af hidtil fire kampe i sæsonen. Stemningen på lægterne i det viborgensiske var da også ganske god, og netop det aspekt fylder også.

- Det har jeg savnet lidt i Norge, specielt i Tertnes, der får man ikke den stemning, som vi eksempelvis havde imod Nykøbing, fortæller Thea Stankiewicz med henvisning til århusianernes seneste hjemmekamp.

- Så mange folk, er der ikke på lægterne, medmindre det er et lokalopgør. Så kulturen er også bare anderledes, med alkohol på lægterne og sådan, det er der ikke i Norge. Der sker bare lidt mere rundt omkring kampene, lyder det fra Thea Stankiewicz.

Tirsdag kan Thea Stankiewicz og Katarina Berens forsøge at revanchere lørdagens nederlag, når de på hjemmebane får besøg af ligaens foreløbige førsteplads fra Odense Håndbold.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Sport

Lutter sejre i denne sæson: Når man er på hold med Anne Mette Hansen, vinder man hver eneste gang

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce