Annonce
Sport

Spændende tilføjelser skal hjælpe Fremad i jagten på oprykningsspillet

En ny Damgaard er at finde i Aarhus Fremads trup, Mathias Damgaard, der kommer fra Middelfart Boldklub. Han er i øvrigt lillebror til Andreas Damgaard, som indstillede sin karriere i Aarhus Fremad i sommerpausen og nu er sponsor og administrationsansvarlig i klubben. Foto: Ole Nielsen.
Målsætningen for Aarhus Fremad er, at de skal kæmpe med i toppen af rækken. Holdet har forstærket sig med flere spændende spillere, men træneren, Morten Mølkjær, mener, at det kommer til at tage lidt tid endnu før alle er kørt ind på holdet.

FODBOLD: Oftest kan det svare sig at have styr på sit netværk. Et godt netværk har i hvert fald været afgørende for, at Aarhus Fremad har kunnet levere en af de største transferbomber i 2. division. Klubben har nemlig lejet det islandske målmandstalent, Elias Rafn Olafsson, fra FC Midtjylland i hele sæsonen.

Den 19-årige målmand var en del af det hold, der spillede Youth League, ungdoms Champions League, for FCM i forrige sæson, og har spillet kampe for det islandske U21-landshold. I Midtjylland vurderede de dog, at talentet havde brug for at komme op i seniorrækkerne. På et trænerkursus snakkede Morten Mølkjær fra Fremad med assistenter fra FCM, og derfra gik det slag i slag.

Nu har han været i Fremad i lidt mere end to uger, og træneren Morten Mølkjær har indtil videre kunnet lide, hvad han har set.

- Han har en dejlig islandsk ro omkring sig, en god statur og har tidligere spillet volleyball på eliteniveau i Island, så han springer godt.

- Det, vi skal have lært ham nu, er, at han skal spille voksenfodbold, siger Morten Mølkjær.

Malthe Dahl Overgaard er skiftet fra Skive til Fremad. Foto: Ole Nielsen.

Stærkt signal

Træneren er glad for tilføjelsen af den nye målmand, men han er også glad for det signal, det sender, at FCM sender et talent på græs i Aarhus Fremad.

- Jeg synes, at det viser, at vi er ambitiøse og er en attraktiv klub for unge spillere at komme til, siger Mølkjær.

Det er dog ikke kun i målet, at der er kommet nye folk til. Blandt andre er Søren Bugge Jepsen kommet til fra AGFs ungdomsafdeling, Malthe Overgaard fra Skive og Rune Friis, der tidligere har spillet otte sæsoner i Fremad, er vendt hjem fra det sjællandske. Derudover har de sagt farvel til anføreren Andreas Damgaard, der til gengæld bliver erstattet af sin lillebror Mathias.

Morten Mølkjær tror på, at sommerens til- og afgange har været med til at styrke Fremad. I hvert fald på den lange bane.

- På sigt er jeg ikke i tvivl om, at holdet er blevet stærkere. Lige nu skal vi have spillet holdet sammen. De nye skal hurtigst muligt ind i holdet. Men når det er gjort, synes jeg, at truppen ser bedre ud, siger træneren.

Annonce

Fremad bliver på tæerne

Aarhus Fremad sluttede som nummer syv i 2. divisionsoprykningsspil i den seneste sæson. Og hvis det står til Morten Mølkjær, er de også at finde der igen i den kommende sæson.

- Vi vil gerne i oprykningsspillet igen, men det kan godt blive en svær omgang, siger træneren.

Han peger på, at de er kommet i en dynamitpulje i grundspillet, hvor holdene fra tre til syv fra oprykningsspillet er samlet, ligesom nedrykkerne fra Thisted også er i samme pulje. Men de vil tage kampen op.

- Nu har vi stået på tæer for at spille lige op med Kolding, Skive, Brabrand og Middelfart i foråret, og det lykkedes delvist, så det skal vi holde fast i at ville gøre igen her i efteråret, siger Morten Mølkjær og fortsætter:

- Vi forsøger at holde fast i det samme udtryk, men vil gerne være mere kontrollerende på bolden nu her, hvor banerne er til det.

I det meste af Mølkjærs tid i Fremad har holdet arbejdet med at skulle være mere kyniske i begge felter. Det er ikke længere det første, der popper frem i trænerens hoved, men det er dog stadig et nøgleord for truppen.

- Nu skal vi vise, at vi har arbejdet en del med det. Vi starter mod Næsby, der er røget op fra Danmarksserien med mange point. Så det kan blive en svær kamp.

- Men vi må vise, at vi har spillet meget divisionsfodbold i de seneste år, og at vi har lært at spille ”voksent”, siger Morten Mølkjær.

Aarhus Fremad møder Næsby på udebanen ALPI Arena Næsby lørdag 14.00.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce