Annonce
Aarhus

Spænding om nye menighedsråd: Det (næsten) hemmelige valg er overstået

I aftes var der valg til menighedsråd over hele landet, og i dag vil vi få et første indtryk af, hvordan det er gået. Har der været hårde kampe om posterne, uventet opstillede personer, er det lykkedes at samle tilstrækkeligt med medlemmer til menighedsrådet?

I den kommende tid finder vi ud af, om der er enighed om de opstillede overalt, eller om nogle skal ud i kampvalg senere.

Det er første gang, valget til menighedsråd er blevet afviklet på en facon, der ligner den, vi kender fra vores grundejerforening, idræts- eller andre klubber. Det ligner en fornuftig måde.

Annonce

Den store opmærksomhed er der ikke omkring valget til menighedsrådene, og derfor er det en god pointe, formanden for Viby Menighedsråd har. Hans Christian Feindor-Christensen mener, at valg til menighedsråd kunne holdes samtidig med kommunalvalget. Begge er hvert fjerde år, og hvis de bliver afviklet på samme tid, vil kirkens valg få større opmærksomhed, fordi mange, der ellers ikke ville deltage, lige så godt kan afgive en stemme, når de alligevel er ved stemmeurnen for at sætte kryds ved en politisk kandidat. Det vil naturligvis betyde, at listerne over opstillede til menighedsrådene skal være kendte på forhånd, og det lader sig gøre.

Mange menighedsråd lever et stille liv, men der foregår meget i landets kirker. I befolkningstætte områder kan der være aktiviteter hver dag i ugen med alt fra babysang over foredrag og film til spaghettigudstjenester. For mange er livet i sognehuset ved kirken et godt fællesskab med anledning til at møde andre mennesker.

Mange valgte bliver overraskede. Før de rigtig får sat sig ind i opgaverne, er de færreste klar over, at menighedsrådet også fungerer som arbejdsgiver for de ansatte i kirkerne, bortset fra præsterne. Det er et stort ansvar over for ukendte opgaver og en god forklaring på, at menighedsrådene har et omfattende sekretariat i Sabro, hvor der kan hentes god juridisk assistance og hjælp på andre områder.

De næste dage venter vi med interesse på at høre, hvordan valgforsamlingerne er gået.


Det er en god pointe, formanden for Viby Menighedsråd har, at valg til menighedsråd kunne holdes samtidig med kommunalvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce