Annonce
Østjylland

Spærret i 11 måneder: Ny togbro lukker for trafikken på Hattingvej

Hattingvej bliver spærret i 11 måneder, da der skal bygges ny bro over togbanen. Foto: Nicolai Skovgård
Det er et meget omfattende projekt, siger Banedanmark om arbejdet med en ny togbro ved Hattingvej.
Annonce

Hatting: Skiltet ved Bygholm Landbrugsskole taler sit tydelige sprog: Hattingvej er spærret fra 28. juli i år til 28. juni næste år. 11 måneder med alternative ruter for mange af de mennesker, der dagligt tager køreturen mellem Hatting og Horsens.

Årsagen er, at broen over togbanen skal have en ordentlig overhaling i forbindelse med elektrificeringen af strækningen mellem Fredericia og Aarhus.

- Den eksisterende bro, der fører Hattingvej over jernbanen, har ikke tilstrækkeligt plads under broen til det kommende kørestrømsanlæg, og derfor river vi den gamle bro ned og bygger en helt ny bro over jernbanen på samme sted. Den nye bro bygges som en del af de forberedende arbejder forud for selve elektrificeringen på strækningen, forklarer Anne Birgitte Hansen, sektionschef i Banedanmark.

Annonce

Der graves og støbes

Projektet er en af de større brorenoveringer, Banedanmark skal igennem - og det giver den lange periode med spærring.

Først skal vejbelægningen hen over broen fjernes, og derefter skal broen graves fri, så den kan blive brudt ned og kørt væk. Når det arbejde er overstået, begynder konstruktionen af den nye bro.


Vi forstår godt, at 11 måneder er lang tid at skulle undvære broen, men arbejdet med at rive den gamle bro ned og bygge den ny er meget omfattende.

Anne Birgitte Hansen, sektionschef i Banedanmark


Der skal graves ud, støbes fundamenter og søjler, og dernæst etableres der stillads til broen, så der efterfølgende kan støbes et helt nyt brodæk.

Når broen er færdig, følger en række afsluttende arbejder, der blandt andet indebærer ny asfaltbelægning og opsætning af nyt autoværn. Den nye bro ventes klar i sommeren 2021, lyder det i forklaringen af forløbet fra Banedanmark.

Annonce

Har holdt borgermøder

Hatting-borgerne skal de næste 11 måneder tage alternative ruter til Horsens, og det er der heldigvis flere muligheder for - via Østerhåbsvej til Torsted eller ved at bruge Stationsvej og Ny Hattingvej. Det er de også blevet "advaret" om.

- Vi forstår godt, at 11 måneder er lang tid at skulle undvære broen, men arbejdet med at rive den gamle bro ned og bygge den ny er meget omfattende.

- Derfor har vi afholdt flere borgermøder for at informere om projektet, og senest har vi sendt breve ud til naboerne for at informere om, at arbejdet nu går i gang, lyder det fra Anne Birgitte Hansen.

Midttrafiks nye bybuslinje 14 har allerede taget højde for vejspærringen og vil det første år af sin levetid køre via Østerhåbsvej - blandt andet med et stop så tæt på landbrugsskolen som muligt, så man nøjes med under en kilometers gåtur for at komme dertil.

Annonce

Eneste i kommunen denne gang

Hen over sommeren har Banedanmark gang i flere renoveringer af broer på strækningen mellem Fredericia og Aarhus, men den på Hattingvej er den eneste i Horsens Kommune i denne omgang.

Som del af sporarbejdet på strækningen mellem Fredericia og Aarhus, vil der ikke køre tog mellem de to byer fra fredag 17. juli om aftenen til og med mandag 27. juli. Arkivfoto: Søren E. Alwan

På Banedanmarks liste fremgår det blandt andet, at der skal nye broer på Kannerupvej, Bleldvej og Markvangen. Det er dog en liste, der kan nå at blive ændret på. Ifølge Horsens Kommunes oplysninger har man for eksempel planer om at droppe en ellers planlagt bro ved Grumstrupvej, da der er tale om en privat vej, og broen skal i stedet nedlægges.

Det er Banedanmark, der er bygherre og står for projekterne, og Horsens Kommunes indblanding handler kun om omlægning af trafikken i forbindelse med projekterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Smukfest i baghaven i en Aarhus-forstad

Annonce