Annonce
Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: Hvor kan man købe kaustisk soda?

Hvor finder man kaustisk soda? spørger en læser.

Hej Kjeld Bjerre

Du skriver i avisen forleden, at man kan købe kaustisk soda i 5-kilos spande. Jeg har ledt på nettet, men kan ikke finde det. Er det noget, som du vil dele med os?

Med venlig hilsen

Herle Hansen, Middelfart

Annonce

Hej Herle

Det er muligt, at jeg ta’r fejl. Men jeg har lige tjekket, og ude i min garage står der altså en spand, som ganske vist er ved at være tom, men i sin tid indeholdt den altså 5 kilo kaustisk soda. Fra Borup Kemi.

Men jeg vil indrømme, at det er mange år siden, at jeg fik den tilsendt direkte fra Borup.

Det var dengang, at jeg eksperimenterede med at bruge det til fliserens, så jeg skulle bruge en hel del, og det hjalp de flinke folk i Borup altså med - korruption på højt plan!

Og nu har jeg lige haft fat i Borup, og de bekræfter faktisk din formodning: Kaustisk soda i 5-kilos spande er udgået - i dag fås det kun i hele og halve kilo - herefter springer vi til 25-kilos sække, som især sælges til industri og landbrug. Sådan er det - jeg beklager fejlen.

Men nu er der jo andre end Borup, som handler med den slags kemi - kaustisk soda bruges eksempelvis i ganske stor stil i landbruget, og ganske rigtigt: Danish Agro tilbyder 10 kilo natriumhydroxid for 200 kroner. Det skal sammenholdes med en typisk pris på omkring 50 kroner pr. kilo i et tilfældigt byggemarked.

Så hvis man vil have kaustisk soda i lidt større mængde, men til gengæld for en fornuftig pris, så er det åbenbart den lokale foderstof, man skal have fat i.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce