Annonce
Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: Rytter og drillepind

Billedet fra sidste søndag - nu i en lidt tydeligere version.
Annonce

Hej Kjeld Bjerre

Angående den fine figur i søndagsavisen. Sådan en eller to vil jeg lave, men billede 4 i min avis, som er det vigtigste, er noget utydeligt. Kunne du vise et mere tydeligt eller sende mig et. Hedder figuren for øvrigt ikke en rytter?

Med venlig hilsen Louis Lauritsen

Annonce

Hej Louis

Andetsteds i avisen kan du læse om en ny version af din ”rytter”, og for sammenligningens skyld vises her også et billede af ”den gamle udgave”. Og denne gang har jeg gjort mig ekstra umage, så billedet står knivskarpt!

Anna Frandsen har i øvrigt sendt en mail med fotos af en helt tredje version - hun skriver:

”Hej Kjeld - jeg skriver bare for lige at vise dig en gammel ”drillepind”, som jeg har fra mine bedsteforældre. Men jeg tror næsten den kommer fra mine oldeforældre. Den skulle være håndsnittet af en af deres bekendte, og jeg vil tro, at den er cirka 100 år gammel.”

1: En ægte, antik og håndsnittet ”drillepind” - og det er …
2: … ovenikøbet en en særlig type, som er ekstra svær at lave og i en tysk video omtales Alexander Kreuz.

Hej Anna - jeg tror gerne, at din ”drillepind” er så gammel. Hvis man googler udtrykket ”tømmerknude”, finder man en hel del nye og gamle billeder af fænomenet - og hvis man søger på tysk (Zimmermannsknote), vælter det frem med især tegninger, som antyder, at der er tale om et gammelt trick.

Hvis du ser nøje efter, vil du bemærke, at din drillepind faktisk ikke er lavet som de to, jeg har forsøgt mig med, men derimod svarer til ”den tredje version”, som jeg blot omtaler. Et eller andet sted på det uendelige internet har jeg set den omtalt - på tysk - som Alexander Kreuz.

Om det er betegnelsen for netop denne version, eller om det bare er endnu et navn for det samme - jeg tror mest på det sidste, men det er bare noget, jeg gætter på.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Aarhus For abonnenter

Coronaen afsporede rejsebranchen: Men nu er der håb for sommerferien

AGF

Portræt: AGF-sportschef er en hård hund, en mand med klare holdninger

Annonce