x
Annonce
AARHUS

Spørg Stiften: Har du et spørgsmål om corona, som vi skal finde svar på?

Århus Stiftstidende giver dig mulighed for at stille os spørgsmål i forbindelse med den coronavirus, der påvirker både nationalt og lokalt. Dine spørgsmål vil vi forsøge at omdanne til svar og artikler.

AARHUS: Onsdag aften offentliggjorde regeringen forskellige tiltag, som kommer til at lukke store dele af Danmark ned, og torsdag trådte de tiltag for alvor i kraft. Offentlige og private virksomheder lukkede ned i løbet af dagen, og danskerne skulle til at vænne sig til en hverdag, som de færreste har prøvet før.

I sådan en situation er det nemt at miste overblikket og blive i tvivl om stort og småt. Derfor har vi på Århus Stiftstidende nu lanceret et tiltag, hvor du kan sende dine spørgsmål til redaktionen, og så vil vi prøve at undersøge dem. Det kan også være, at vi allerede har svaret på dem i en anden artikel. I den forbindelse får du et link til artiklen.

Du kan spørge om alt, der handler om coronavirus. Det eneste krav er, at det skal være med udgangspunkt i Aarhus. Det er spørgsmål på lokalt plan, vi forsøger at besvare for jer læsere. Vi kan ikke garantere, at vi kan finde svar på alle spørgsmål, men vi vil bestræbe os på at svare på så mange som muligt. Bare spørg løs i spørgeboksen herunder - den bliver også fremover koblet på de artikler, vi skriver om udbruddet.

Har du spørgsmål i øvrigt til spørgeboksen, eller har du problemer med at få det til at virke, kan du altid kontakte journalist Bo Nørgaard på mail: bonor@stiften.dk

Har du spørgsmål om, hvordan corona rammer dig? Så send til os via boksen herunder. Foto: Peter Leth-Larsen

Se svar på nogle af spørgsmålene her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce