Annonce
Aarhus

Spørgsmål om p-plads udløste angreb med peberspray, slag i hovedet og trussel om at hente kniv

Et banal kommentar om en p-plads for handicappede udløste overfald med blandt andet peberspray. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

AARHUS: En 19-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have overtrådt knivloven ved at have været i besiddelse af en dolk og en steakkniv, og for grov vold mod en 51-årig mand.

Offeret har forklaret til politiet, at han onsdag kl. 10.22 kørte i sin bil omkring DOKK1 i Aarhus. Her forsøgte han at finde en handicap-plads at parkere på.

Da han havde fundet en parkeringsplads, bemærkede han, at der bag ham holdt en bil parkeret hen over to handicap-pladser, hvorefter den 51-årige mand tog kontakt til den 19-årige mand, der stod ved bilen. Han gjorde ham opmærksom på, at han fyldte to pladser og kunne få en bøde for at holde ulovligt.

Til det svarede den 19-årige "hvad rager det dig", hvorefter han tog en peberspray frem og sprayede den 51-årige i hovedet.

Den 19-årige truede derefter med, at han ville hente en kniv i sin bil, hvilket fik den 51-årige til at forsøge at presse den 19-årige væk fra bilen, hvilket blot førte til, at han endnu engang fik peberspray i hovedet.

Den 51-årige løb herefter i retning mod vagterne for at få hjælp, men kort efter kom den 19-årige kørende imod dem i sin bil, holdt lige foran dem, steg ud og gik direkte hen til den 51-årige og slog ham i hovedet, så han faldt om og besvimede kortvarigt.

Herefter kørte den 19-årige fra stedet.

Signalement og registreringsnummer på bilen blev rundkastet til patruljerne, og kort efter fik en patrulje kontakt til den 19-årige i krydset Chr. Vinters Vej/Silkeborgvej. Han blev anholdt og kørt med på stationen. Under ransagning af bilen fandt politiet de to knive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce