Annonce
Aarhus

En klar vinder: Grøntoppen stemt til tops i Årets Bernhard

Samlingsstedet Grøntoppen i Spørring vandt med godt halvdelen af stemmerne Årets Bernhardt. Privatfoto
Med lige godt halvdelen af stemmerne blev samlingspladsen Grøntoppen i Spørring vinder af prisen Årets Bernhardt, der i år havde den mindre, grønne oase som tema.
Annonce

AARHUS: Samlingsstedet Grøntoppen i Spørring vandt afstemningen på stiften.dk om, hvem der skal have prisen Årets Bernhardt 2020, som Foreningen for Bykultur i Aarhus står bag.

Foreningen har med årets pris valgt at rette fokus mod mindre, grønne oaser rundt om i Aarhus Kommune.

I alt var der afgivet hele 11.674 stemmer, da afstemningen sluttede ved midnat mellem fredag og lørdag.

Annonce

En klar vinder

Og Grøntoppen fik flest stemmer – 5.906 – svarende til 51 procent af de afgivne stemmer.

Baggårdsanlægget ”Nullet” i karréen mellem Mejlgade, Molsgade, Helgenæsgade og Kaløgade fik 4.038 stemmer – 35 procent – mens den grønne og rene Norsgade fik 1.730 stemmer – 15 procent.

De tre finalister var af foreningens dommerkomité udvalgt blandt omkring 30 foreslåede kandidater til prisen.

Annonce

Prisoverrækkelse mandag

Årets Bernhardt 2020, der består i en bænk med tilhørende Bernhardt-plakette, bliver overrakt til vinderne ved et arrangement på Grøntoppen i Spørring på mandag kl. 15. Forsamlingsforbuddet begrænser deltagerantallet til højest 50.

Her serverer foreningen øl, vand, bobler og snacks, og der bliver taler af Einar Rud Pedersen fra Foreningen for Bykultur i Aarhus, teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) og en repræsentant fra Spørring Borgerforening. Også til de to øvrige finalister er der en præmie.

Grøntoppen – et overdækket samlingssted på en gammel håndboldbane midt i landsbyen og med en spansk trappe på en skråning ned mod fodboldbanen – er første trin i borgerforeningens visionsplan for Spørring, der har oplevet stor tilflytning de senere år, og hvor planer om udstykninger til 500-1.000 boliger er på vej. Det er mange i en lille by, der i dag tæller omkring 1.000 indbyggere.

Annonce

En landsby i udvikling

- Med Grøntoppen og visionsplanen i øvrigt er målet at bevare sammenholdet i landsbyen, hvor nogle har boet i tre eller fire generationer, mens andre er tilflyttere. Vi vil gerne have lidt snor i udviklingen og sikre, at landsbypræget bliver bevaret, siger Palle Holm fra Spørring Borgerforening.

Grøntoppen er udviklet og lavet i et samarbejde med Institut for X på Godsbanen.

- Grøntoppen er starten. Næste skridt bliver at få lavet en multibane med et underlag, som der kan spilles forskellige typer af boldspil på året rundt, siger Palle Holm.

Med Bernhardt-prisen bliver Grøntoppens inventar udvidet med en bænk.

- Det er en lidt anden stil end de bord-bænke-sæt, vi har i forvejen, og mon ikke der er nogle, der bliver glade for, at de nu kan sidde mere mageligt, lyder det fra repræsentanten for de glade vindere af Årets Bernhardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce