Annonce
Aarhus

Spaniens største avis: Kaospiloterne har den mest innovative uddannelse i verden

<p>Uddannelsen til kaospilot foregår i et kreativt miljø i Filmbyen. Her er et hold i aktion ved den seneste optagelsesprøve. Foto: Kaospiloterne</p>

Uddannelsen i Aarhus får betegnelsen »den mest innovative« i verden.

Annonce

Aarhus har på det seneste fået international anerkendelse på mange fronter. Og nu er den største spanske avis El pais ude med stor ros til Kaosplioterne.

Kaospiloterne flyttede i 2013 ind i Filmbyen efter mange år i Mejlgade. Til venstre leder af Filmbyen Cartsen Holst og il højre rektor på Kaospilot-uddannelsen Christer Windeløw Lidzelius. Foto: Axel Schütt

I en artikel i avisen optræder Kaospiloterne som det gode eksempel på et alternativ til den traditionelle uddannelsesverden.

Tv-værten Jan Gintberg på besøg. Foto: Kaospiloterne

El País har fået øjnene op for den kreative iværksætter- og lederskabsskole i Aarhus.

Uddannelsen til kaospilot foregår i et kreativt miljø i Filmbyen. Her er et hold i aktion ved den seneste optagelsesprøve. Foto: Kaospiloterne

Avisen fremhæver Kaospiloterne som det første af tre eksempler på innovative uddannelser, der nytænker de traditionelle undervisningsmetoder; for eksempel ved at de studerende arbejder med virkelige projekter for eksterne virksomheder i stedet for tænkte eksamensopgaver.

Der er brug for nytænkning i den spanske undervisningsverden, ifølge professor Antonio Rodríguez de las Heras fra Universidad Carlos III.

Han mener ikke, at den nuværende spanske model kan leve op til de krav, som samfundet stiller i dag, fordi de teknologiske fremskridt går så hurtigt.

»I løbet af de normalt fire år ,en uddannelse tager, ændrer kravene fra markedet sig, og det er frustrerende for de studerende,« siger han til El País.

Avisen beskriver tre innovative uddannelser som alternativer til det traditionelle uddannelsessystem.

Ud over Kaospiloterne i Aarhus er det Minerva Schools i San Fransisco og Hyper Island i Stockholm.

»Det, som især adskiller os fra de traditionelle uddannelser, er vores pædagogik. Her er det først praksis, så refleksion og til sidst teori,« forklarer Kaospiloternes rektor Christer Windeløv-Lidzélius til El País.

På Kaospiloterne studerer unge fra over 14 forskellige lande.

En af dem er Guillermo Vázques fra Madrid. Han er uddannet grafisk designer og har tidligere arbejdet i et softwarefirma i Reykjavik.

Men da han følte, at han manglede værktøjer til at arbejde mere kreativt, søgte han ind på Kaospiloterne.

»Her eksisterer det traditionelle hierarki mellem lærer og studerende ikke. Du har selv et stort ansvar for læringen og lærer at finde din vej i livet,« siger Guillermo Vázques til El País.

Det nyeste hold af Kaospiloterne er netop fundet efter en tredages optagelses-workshop.

.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

I lufthavnsbussen har de masker på

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce