Annonce
Mærk Aarhus

Spansk deli med fokus på fremtiden

Foto: Mærk Aarhus
Den nye Faust Deli ved Åboulevarden satser på spanske specialiteter, digitale bestillinger og emballage, der tager hensyn til naturen

Det lyserøde neonskilt lyser op og fungerer som blikfang på den lyserøde væg. På væggene er der malerier af Nordspanien og hylder med spanske sodavand, sardiner og ansjoser. Ved bardisken hænger skilte med tekster som ”Cerveza”, ”Jamon Ibérico” og ”Queso Jamón”.

På Åboulevarden 38 træder du ind i et lille stykke af Spanien. Her åbner Faust Deli snart dørene til både takeaway og spisning på stedet.

- Min kone og jeg har hus i Spanien, så jeg har altid vidst, at jeg gerne ville have et sted med fokus på spanske skinker, som jeg har en stor kærlighed til, fortæller restauratør Jesper Minke, der står bag både Faust Deli og Café Faust på adressen lige ved siden af.

- Om morgenen kan du få spansk brunch, til frokost er der sandwich og salater, og om aftenen er der tapas i forskellige udgaver. Alt er spansk inspireret, og vi henter selv alle specialiteter hjem fra Spanien.

God service bag baren

Slår du dig ned ved et bord hos Faust Deli, vil der ikke være en tjener med blok og pen, som skriver din ordre ned. I stedet scanner du selv en QR-kode med din telefon, og så kan du bestille mad og drikke herfra – og derefter afhente det ved baren.

I begyndelsen vil der være medarbejdere til stede, som hjælper de gæster, der har brug for det, men på sigt håber Jesper Minke, at alle gæster selv kan bruge konceptet.

- Jeg har drevet Café Faust i 20 år og arbejdet med jeg ved ikke hvor mange kokke, tjenere og elever. Og jeg vidste, at skulle jeg lave noget nyt, så skulle det være noget helt andet end det, jeg har gjort før, forklarer han og fortsætter:

- Men jeg har også tænkt fremtiden ind i konceptet og minimeret kontakten af hensyn til hygiejne. Du skal ikke røre ved andres menukort, og du henter selv din mad. Selvfølgelig vil den gode service stadig være her. Den er bare bag baren i stedet.

En lille gimmick

Også planetens fremtid er der taget hensyn til i form af service og emballage, der bliver brugt både i huset og til takeaway.

- Størstedelen af det, vi bruger til at servere maden på og i, er nedbrydeligt i naturen: Tallerkner, bestik og det, som din takeaway bliver pakket ind i, siger Jesper Minke.

Hos Faust Deli vil det være muligt ikke blot at bestille takeaway til derhjemme, men også til for eksempel stranden eller skoven, så længe det er inden for en radius af 10 km.

- Når vi så leverer, får du det hele med. Vinglas, bestik, dug, salt og peber. Det er vores lille gimmick, og jeg er ikke i tvivl om, at andre vil følge efter. Fred være med det. Vi skal bare levere noget virkelig godt, som folk gerne vil have, slutter Jesper Minke.

Faust Deli åbner for takeaway den 21. marts, mens spisende gæster kan booke bord fra den 4. april.

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe