Annonce
Aarhus

Spar penge og miljøet: Multiform åbner for online-salg af brugte køkkener

Multiform vil have et opgør med brug og smid væk kulturen indenfor køkkener. Foto: Multiform
Som den første køkkenvirksomhed i Danmark kan man nu købe et brugt køkken direkte igennem Multiform online på deres hjemmeside.
Annonce

AARHUS: Nu kan man for første gang købe et brugt køkken direkte igennem en dansk køkkenvirksomhed. Multiform lancerer i denne uge initiativet, hvor man kan købe et brugt køkken online på deres hjemmeside.

Tanken bag initiativet er, at Multiform køkkener har så god en kvalitet, at det sagtens kan genbruges i stedet for at blive smidt ud, når man flytter eller bygger om.


Også i fremtiden vil køkkenet udgøre hjemmets funktionelle og følelsesmæssige hjerte. Køkkenets rolle udvikler sig og tilpasser sig den måde, vi lever på, men det vil altid være et sted, hvor vi skaber minder. Derfor er vi også villige til at investere i det absolut bedste

Jill Hawkins


Ligesom Y-stolen, Ægget og Svanen er blevet klassikere inden for møbler, ser Multiform samme muligheder med køkkener, der også kan være vintage-klassikere.

- Mange af de køkkener, som vi lavede helt tilbage i 80’erne, lever den dag i dag i bedste velgående. Vi er stolte af at lave håndlavede køkkener i et design og en kvalitet, som holder i generationer. Livslang holdbarhed og bæredygtighed er to sider af samme sag for os, siger Lars Bay-Smidt, Interim CEO for Multiform.

Annonce

Opgør med brug og smid væk kultur

Det er et naturligt skridt for Multiform at stille sin hjemmeside til rådighed for private, der gerne vil sælge eller købe et brugt Multiform køkken. De sælger altså ikke selv de brugte køkkener, men formidler kontakten og kan hjælpe med dele til køkkenet, der kunne mangle. I forvejen bliver der handlet brugte Multiform køkkener på platforme som for eksempel Den Blå Avis.

Ideen er, at mange ønsker sig et klassisk køkken i høj kvalitet, men måske ikke har råd til et nyt. Så kan de købe det brugt. Det er både bedre for økonomien og miljøet at genbruge køkkener, der ikke fejler noget. For Multiform er det også et opgør med brug og smid væk-kulturen.

Livsstilisekspert Jill Hawkins ser kvalitetskøkkener spille en endnu større fremtid - også selvom de er brugte. Foto: Multiform

- Vi vil gerne fortælle forbrugerne om muligheden for at købe et brugt køkken i højt kvalitet, selvom det er brugt. Fordelen ved at købe det brugte køkken gennem vores platform er, at vi kvalitetssikrer og sørger for, at det er den ægte vare. Vi kan også hjælpe, hvis der mangler enkelte dele, eller der skal udbedres nogle skader, forklarer Lars Bay-Schmidt.

Annonce

Ny trend

Livsstilsekspert med fokus på fremtiden, Jill Hawkins, fortæller, at tendensen går i retning af, at det bliver stadig vigtigere at eje meningsfulde ting. Derfor bliver der større efterspørgsel på brugte kvalitetsprodukter - også i køkkenet.

- Også i fremtiden vil køkkenet udgøre hjemmets funktionelle og følelsesmæssige hjerte. Køkkenets rolle udvikler sig og tilpasser sig den måde, vi lever på, men det vil altid være et sted, hvor vi skaber minder. Derfor er vi også villige til at investere i det absolut bedste, pengepungen tillader, siger Jill Hawkins.

Lars Bay-Smidt tror ikke, at det vil betyde færre solgte nye køkkener, men til gengæld, at flere af de klassiske køkkener får nyt liv.

-I Multiform har vi fokus på bæredygtighed. Jeg er sikker på, at initiativet rammer lige ned i en megatrend, hvor mange gerne investerer mere i hjemmet og har fokus på den gode kvalitet og lang holdbarhed frem for at omgive sig med en masse ting, som skal smides væk efter kort tid – det handler basalt set om at aflevere en jordklode i balance til de næste generationer, siger Lars Bay-Smidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

Annonce