Annonce
Østjylland

Spare-spøgelset bliver i skabet i 2017

- Handlekataloget blev allerede problematiseret, da det blev lavet sidste år. Så der skyldes ikke taktiske hensyn, siger borgmester Jørgen Gaarde. Arkivfoto

Et enigt byråd i Skanderborg har besluttet, at der ikke i år skal laves et handlekatalog som det sidste år med forslag til besparelser for godt 100 mio. kr. Borgmesteren afviser, det skyldes taktiske hensyn i et valgår.

SKANDERBORG: Borgere og ansatte i Skanderborg Kommune forskånes i år for at blive skræmt af et sparekatalog, som det handlekatalog med forslag til besparelser for mere end 100 mio. kr., der blev lavet sidste år til budgettet for 2017.

Det har byrådet vedtaget. Borgere og ansatte skal dog ikke regne med, at de dermed forskånes for besparelser i næste år budget.

- Sidste år besluttede vi allerede på det her tidspunkt at lave et handlekatalog, men det gør vi ikke i år, da vi ikke vil skabe en masse unødig bekymring, siger borgmester Jørgen Gaarde.

- Nu vil vi vente og se, hvad der kommer med i budgetaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL), der indgås før sommerferien. Viser det sig her, at det bliver nødvendigt at foretage større omprioriteringer eller besparelser, så har vi handlekataloget fra sidste år, vi kan tage fat i, siger han.

Annonce

Ikke på grund af taktik

Men var argumentet ikke, at I er nødt til at have et handlekatalog, så der er en åben debat om budgettet?

- Jo, men det her er også en åben proces. Af de handlemuligheder, vi har for budget 2018, står 85-90 procent allerede i det handlekatalog, der blev lavet sidste år. Og der har vi allerede fået kommentarer fra brugergrupper og kontraktholdere. Men det vil lave unødig forstyrrelse og ængstelse, hvis vi igen skulle lavet et tilsvarende katalog, siger Jørgen Gaarde.

Dropper i sparekataloget af taktiske hensyn, fordi der er kommunalvalg til november?

- Nej, det tror jeg ikke. Handlekataloget blev allerede problematiseret, da det blev lavet sidste år. Så der skyldes ikke taktiske hensyn.

Vi vil ikke skabe en masse unødig bekymring.

Jørgen Gaarde (S)
Annonce

Der er styr på tingene

Jørgen Gaarde forventer ikke på nuværende tidspunkt store udfordringer i budgettet for 2018.

- De seneste år har vi været gode til at lave troværdige budgetter, og med en stram styring af økonomien har vi et godt afsæt. Men aftalen mellem regeringen og KL kan ændre på det. Vi kan selvfølgelig også bliver overrasket over ændringer i demografien, når vi er i den positivt situation, at børnetallet stiger. Også selv om vi nærmer os første etape af skoleudbygning i Hørning, hvor der er afsat 60 mio. i 2020 - en udbygning, vi måske skulle være startet på et til to år tidligere, siger Jørgen Gaarde.

I august vil byrådet i lighed med sidste år invitere borgerne til en åben dialog om budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce