Annonce
Østjylland

Sparekassen Kronjylland har de mest tilfredse kunder - måske: Flere banker gør krav på titlen som den mest kundevenlige

Sparekassen Kronjylland, den mest kundevenlige, hvis man spørger analyseinstituttet EPSI. Arkivfoto: Annelene Petersen
Sparekassen Kronjylland topper rangliste over kundetilfredshed for tredje år i træk. To andre ranglister placerer Arbejdernes Landsbank som den mest kundevenlige. Forbrugerrådet Tænk efterlyser mere gennemsigtighed.

Randers: Lille spejl på væggen der. Hvilken bank har de mest tilfredse kunder i landet her?

Hvis man skal tro den seneste undersøgelse fra det uafhængige markedsanalyseinstitut EPSI, er det den lokalt funderede Sparekassen Kronjylland, der har de mest tilfredse kunder. Oven i købet for tredje år i træk.

Glad direktør

I den pressemeddelelse, som Sparekassen Kronjylland sendte ud mandag morgen, står EPSI for "det, der generelt bliver regnet som den mest anerkendte undersøgelse af bankkundernes tilfredshed".

- Tilfredse kunder er vores vigtigste strategiske mål. Derfor er vi utroligt glade for, at netop vores kunder er de mest tilfredse - ikke mindst når det nu har været tilfældet tre år i træk. Det er formentlig også en af årsagerne til, at rigtig mange af vores kunder siger, at de gerne vil anbefale os til andre, lyder det fra en glad direktør Klaus Skjødt i en pressemeddelelse.

Annonce

Nummer seks og otte

Men EPSI er ikke det eneste institut, der bruger krudt på at vurdere de danske bankkunders tilfredshed. En hurtigt tjek på nettet viser, at også andre aktører måler og vejer kundernes tilfredshed med de danske banker.

Sådan ser EPSI's rangliste over kundetilfredshed ud for 2021. Sparekassen Kronjylland topper med 74,6 procent. Resultater opgøres på en skala fra 0 til 100. Jo højere indeksværdi, jo bedre oplever kunderne deres leverandører. Gennemsnittet for virksomhederne findes normalt i området fra indeks 60 til 75.

Både Voxmeter og Mybanker præsenterer en gang om året deres ranglister for tillidsforholdet mellem pengeinstitutterne og deres kunder.

I den seneste årsanalyse fra Voxmeter placerer Sparekassen Kronjylland sig som nummer otte, mens pengeinstituttet indtager en sjetteplads hos Mybanker.

Annonce

Uden sidestykke

I begge undersøgelser hedder landets bedste bank målt på kundetilfredshed Arbejdernes Landsbank, der kalder sig "danskernes foretrukne bank 12 år i træk" på deres hjemmeside:

"Tilfredshedsmålinger er der nok af - men kun én gennemføres blandt mere end 60.000 tilfældigt udvalgte kunder i de 20 største banker i Danmark. Voxmeters årlige og uafhængige undersøgelse er uden sidestykke Danmarks største og mest dybdegående kundeundersøgelse, og Arbejdernes Landsbank er nok engang kåret til bedste bank."

Annonce

Anerkendt og dybdegående

"Den mest anerkendte undersøgelse" eller "Danmarks største og mest dybdegående kundeundersøgelse". Hvad skal man tro som bankkunde?

Voxmeters undersøgelse fra januar i år. Arbejdernes Landsbank topper, mens Sparekassen Kronjylland må nøjes med en ottendeplads.

-  Undersøgelserne kan være troværdige nok, men de kan være svære at gennemskue. Det er derfor, at Forbrugerrådet Tænk har foreslået, at man indfører en fair finance guide, som man også har i Holland, Sverige og Norge. Her har man en objektiv og systematisk test af bankerne, hvor der ikke er egeninteresse eller breddeinteresse i, siger Jacob Ruben Hansen, som er økonom i Forbrugerrådet Tænk.

Annonce

Tilliden faldet

- Problemet er, at det er som at sammenligne æbler, bananer og pærer ved de test her. Det er ikke til at vide, hvad der er blevet testet på, hvordan det er lavet, og hvem der er blevet spurgt.

Ifølge Jacob Ruben Hansen er etik noget af det, der vægtes allerhøjest, når bankkunderne skifter pengeinstitut.

- Tilliden til bankerne er faldet de seneste fem år, efter hvad vi kan måle. I dag er det umuligt at finde ud af, om bankerne er etiske. Næsten hver fjerde, der overvejer at skifte bank, ender med ikke at skifte bank, fordi de ikke kan overskue hvilke banker, der har etikken i orden, siger Jacob Ruben Hansen.

Annonce

11.000 point

Hos Voxmeter måles bankerne ud fra en såkaldt CEM-score. Det maksimale antal point, en bank kan få, er 11.000.

Det beregnes på baggrund af 319 kundeberøringsområder. Her topper Arbejdernes Landsbank med 7.525 point skarpt forfulgt af Ringkjøbing Landbobank og Sparekassen Thy.

MyBankers undersøgelse af kundetilfredshed for 2021. Her ligger Sparekassen Kronjylland på sjettepladsen.

Sparekassen Kronjylland scorer på ottendepladsen 6.755 point.

Annonce

Ny bank

Mybankers årlige bankundersøgelse udkom i maj. Her havde mere 4.000 respondenter givet indblik i deres forhold til deres bank og præferencer, når der skal vælges en ny bank.

Her er bankerne rangeret ud fra hvor mange procent af eksisterende kunder, der vil anbefale banken.

På ranglisten toppede Arbejdernes Landsbank (89 procent) endnu engang med PenSam Bank (88 procent) og Lån & Spar Bank (83 procent) på de følgende pladser. Sparekassen Kronjylland er nummer seks med 81 procent.

Annonce

Skala fra 0 til 100

Hos EPSI, hvor Sparekassen Kronjylland topper for tredje år i træk, opgøres årsresultatet på en skala fra 0 til 100.

Virksomheder, som har et indeks på over 75, har en stærk position blandt deres kunder, mens virksomheder, som har et indeks under 60, har en risiko for at miste sit kundegrundlag.

Undersøgelsen af kundetilfredsheden i banksektoren er baseret på 2.349 interviews med danske privatkunder og 2.047 interviews med danske erhvervskunder.

Annonce

Tillid i frit fald

EPSI's skriver i øvrigt i sin nye analyse, at danskernes tillid til bankerne er i frit fald.

Branchen taber momentum og fortsætter med at falde på kundetilfredshed. Værst ser det ud for erhvervskundetilfredsheden, der er historisk lav: 65,4 på en skala fra 0 til 100.

Hele branchen bliver påvirket negativt på trods af, at kun få har haft skandalesager.

Også de omfattende compliance-regler betyder, at overholdelse af reglerne vejer tungere end at gøre det, som er bedst for kunderne. En cocktail, der giver utilfredse kunder.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra adm. direktør i Sparekassen Kronjylland, Klaus Skjødt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Frontalt sammenstød: Person kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Østjylland

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce