Annonce
Aarhus

Spareplan rækker ikke: Supersygehus i Skejby indfører ansættelsesstop og jager flere besparelser

Økonomien på Aarhus Universitetshospital er i knæ. Det viser sig nu, at en igangværende spareplan ikke rækker til at nå målet om nedskæringer for 150 millioner kroner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I år skal der findes besparelser for 150 millioner på Aarhus Universitetshospital. Nu står det klart, at målet ikke kan indfries med den igangværende spareplan. Så ledelsen må stramme skruen endnu mere.
Annonce

AARHUS: De seneste måneder har en omfattende spareplan for Aarhus Universitetshospital sendt chokbølger gennem personalet.

Men nu bliver det endnu værre.

Nye beregninger viser nemlig, at spareplanen ikke rækker til at nå målet om besparelser for 150 millioner kroner i 2019.

Derfor gennemfører hospitalets ledelse nu et fuldstændigt ansættelsesstop og en endnu hårdere opbremsning på flere områder.

- Det er meget alvorligt. Vi har svært ved at få den ønskede effekt af de økonomiske handleplaner i afdelingerne, blandt andet fordi den daglige drift i mange afdelinger koster mere end budgetteret, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Det er meget alvorligt. Vi har svært ved at få den ønskede effekt af de økonomiske handleplaner i afdelingerne, blandt andet fordi den daglige drift i mange afdelinger koster mere end budgetteret.

Poul Blaabjerg, Aarhus Universitetshospital

Annonce

Et stort minus

I foråret blev det beregnet et minus på 425 millioner kroner på årets drift af Aarhus Universitetshospital.

Situationen udløste i sidste ende en spareplan, som er godkendt af regionsrådet i Region Midtjylland.

Regionsrådet har besluttet, at spareplanen skal styres i mål i løbet af fire år.

I indeværende år har hospitalets ledelse på baggrund af spareplanen pligt til at finde 150 millioner kroner.

Nye tal viser, at Aarhus Universitetshospital efter sommerferien alt i alt er 100 millioner kroner fra de økonomiske mål for 2019.

Annonce

Pres på afdelinger

Den økonomiske virkelighed tvinger ledelsen af hospitalet til at reagere.

- Derfor kommer vi nu til at lave en hård opbremsning, blandt andet ved at indføre ansættelsesstop, foreløbig frem til årsskiftet. Vi kommer til at presse afdelingsledelserne hårdt for at komme i mål med de besparelser, som vi aftalte i foråret, forklarer Poul Blaabjerg.

Fredag morgen har Poul Blaabjerg og resten af ledelsen orienteret afdelingsledelserne og Hoved-MEDudvalget (HMU) på Aarhus Universitetshospital.

Hospitalsledelsen mødes i de kommende uger med afdelingsledelser om afdelingens og hospitalets økonomi for at sikre, at hospitalet kan nå i mål med årets sparemål.

Regionsrådet er ligeledes fredag morgen orienteret om den økonomiske situation.

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg kalder den økonomiske situation på Aarhus Universitetshospital for alvorlig. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce