Annonce
forside

Spark og kvælertag: Unge mænd overfaldet midt i lyskryds

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set optrinnet i lyskrydset. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

AARHUS: Det, der formentlig begyndte som lidt kådhed og småprovokationer i trafikken, endte i stedet med, at to unge mænd blev overfaldet og tildelt spark. Overfaldet fandt sted midt i lyskrydset Randersvej/Nordre Ringgade.

Torsdag kort før midnat kørte to mænd på 21 og 22 år bil ad Randersvej i retning mod havnen. Ud for McDonald's kom en sort varebil op på siden af dem, og de to biler kørte tæt på hinanden og provokerede hinanden under kørslen.

De to mænd har forklaret til politiet, at bilerne, da de nåede frem til krydset Randersvej/Nordre Ringgade, holdt i henholdsvis venstre og højre svingbane. Og så tog det fart.

To mænd steg pludselig ud af varebilen og råbte truende til de to mænd. Den 22-årige mand forklarede, at han også gik ud på vejen og stillede sig foran dem. Her havde det nok været klogere at blive inde i bilen og måske køre væk fra optrinnet, for den ene mand greb herefter fat i den 22-åriges trøje og trak den over hovedet på ham, hvorefter han slog ham flere gange og kastede ham ned på jorden, hvorefter han også selv faldt på jorden. Da den 22-årige kom på benene igen, blev den anden mand liggende på ryggen på jorden og sparkede den 22-årige flere gange i brystet.

Hans 21-årige kammerat har forklaret til politiet, at han samtidig blev overfaldet af den anden mand, der slog og sparkede ham flere gange og også tog kvælertag på ham. Begge mænd har forklaret, at de to mænd, og en tredje mand, der stod i baggrunden, pludselig stoppede og hoppede ind i deres bil igen og kørte i retning mod Trøjborg.

Annonce

Truende adfærd

De to overfaldne hoppede også ind i deres bil og kørte efter dem, mens de ringede til politiet. Varebilen standsede på Tordenskjoldsgade, og de tre personer steg ud og gik igen hen mod de to mænd med truende adfærd.

Da den 22-årige sagde, at han havde politiet i røret, trak de tre mænd sig tilbage. To af dem satte sig ind i en anden bil, formentlig en mørk Citroën C1, og kørte fra stedet, mens den tredje løb i retning mod byen.

Den 22-årig løb efter ham, men mistede ham af syne.

De tre mænd beskrives som:

A - ham der slog og sparkede den 22-årige:


 • Mand
 • Dansk
 • Ca. 25 år
 • Ca. 190 cm høj
 • Almindelig af bygning
 • Brunt hår
 • Var iført grå hættetrøje med en rød trøje under og joggingbukser
 • Var tatoveret over hele overkroppen

B - ham der slog og sparkede den 21-årige:


 • Mand
 • Dansk
 • Ca. 25 år
 • Ca. 170-175 cm høj
 • Normal af bygning
 • Karseklippet - kort i siderne og længere på toppen med sideskilling
 • Var iført sort trøje, mørkeblå jeans og sorte sko
 • Havde et ar i panden

C - ham der holdt sig i baggrunden


 • Mand
 • Dansk
 • Ca. 25 år
 • Ca. 180 cm høj
 • Blond hår
 • Normal af bygning - lidt buttet
 • Var iført sort jakke, grå hættetrøje og sorte bukser

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der kan have set optrinnet i krydset ved Nobelparken ved midnatstid, eller som efterfølgende har set personerne på Tordenskjoldgade. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce