Annonce
Aarhus

Sparkede forsvarsløs kæreste på kroppen: Rumæner udvist efter jalousi-vold på åben gade

Foto: Axel Schütt
30 dage efter en 46-årig rumænsk mand havde overfaldet en 55-årig kvinde på åben gade i Aarhus, blev han ved Retten i Aarhus idømt fængsel og udvisning af Danmark.

AARHUS: En rumænsk mand skal 50 dage i fængsel for et umotiveret overfald på sin kæreste. Bagefter bliver han udvist af Danmark.

Dommen faldt torsdag ved Retten i Aarhus, fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var jalousi, der fik manden til overfalde kæresten 23. april 2019 ved Mølleparken i Aarhus midtby. Han slog hende i ansigtet og rykkede hende ned på jorden i hendes hår, hvorefter han sparkede hende flere gange på kroppen, mens hun lå forsvarsløs på jorden.

Ambulance og politi blev tilkaldt, og flere borgere tilbageholdte manden indtil politiet kom til stedet. Manden blev herefter anholdt og varetægtsfængslet.

Den 46-årige rumæner havde opholdt sig i Danmark i cirka fem år og blev samtidig dømt for i en kortere periode at have opholdt sig ulovligt i Danmark. Han er nu udvist af Danmark med et forbud mod at indrejse i landet i en periode på seks år.

- Den 55-årige kvinde blev ud af det blå udsat for et voldeligt overfald på gaden i Aarhus, og jeg er tilfreds med, at retten takserede det til en fængselsstraf på 50 dage og udvisning af Danmark, siger anklagerfuldmægtig Jacob Gents.

Manden erkendte sig delvist skyldig og modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce