Annonce
Østjylland

Specielle dansetrin blev foreviget i Kulturministeriet i Ebeltoft

Verdens første digitale dansetimer for udviklingshæmmede er blevet optaget i Kulturministeriet i Ebeltoft.

Annonce

Verdens første digitale dansetimer for udviklingshæmmede er blevet optaget i Kulturministeriet i Ebeltoft.

Det skete i fredags, da danseformen »The Feel Good Way« indtog det lokale kulturhus. I løjerne deltog professionelle lyd- og kamerafolk samt en flok begejstrede udviklingshæmmede.

»Jeg ved, vi kan løfte målgruppen til uanede højder. Jeg har mødt så mange på mine hold, der enten har været lam i en arm eller aldrig har svedt og videre i den dur, før de prøver the feel good way. Men når vi først går i gang, kan de altid bevæge sig meget bedre, end personalet havde troet. Jeg ved også, at personalet på institutionerne bruger mine metoder i dagligdagen, hvis der er noget, beboerne har svært ved. Og de resultater skal mange flere da have glæde af. Derfor har det længe været et stort mål for mig at få lavet den digitale dansetime. Så er de udviklingshæmmede ikke længere så afhængige af mig og mine instruktører hele tiden,« fortæller Signe Naessing, der står bag metoden.

Siden 2011 har Signe Naessing levet af at undervise mennesker med handicap i the feel good way, ligesom hun underviser pædagoger og andre instruktører i at danse med målgruppen.

I dag er 145 uddannet the feel good way-instruktører, og de underviser på aftenskoler, STU, gymnastikforeninger, danseforbund, på aktivitetscentre og institutioner.

Men nu skal endnu flere opleve glæden ved the feel good way. Derfor optages dansetimen, så udviklingshæmmede fremover kan danse alt det, de vil, bare de har adgang til internet.

The feel good way er en glad bevægelsesform. Metoden træner funktionelle bevægelsesmønstre ved hjælp af simple trin og bevægelser, så deltagerne kan danse og bevæge sig på netop den måde, som passer til dem og deres krop og handicap, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

Bevboere fra institutionen Fællesbo i Billund var med til at lave optagelserne i Ebeltoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce