Annonce
Aarhus

Spejderhytte igen brændt: Er der en pyroman på spil?

I Lystrup har det skabt utryghed, at nogle efter alt at dømme går og tænder ild til spejdernes hytte. En Lystrup-borger har udlovet 1.000 kroner til den, som i samarbejde med politiet kan finde frem til den eller de skyldige. Privatfoto
To gange inden for kort tid er der gået ild i en spejderhytte i Lystrup. Politiet mener, at branden kan være påsat. Lystrup-borger foreslår indsamling til dusør.
Annonce

Aarhus: Natten til lørdag udbrød der brand i spejderhytten på Elsted Skolevej i Lystrup.

Det er anden gang inden for kort tid, at brandvæsenet må rykke ud til den samme hytte. Den er i dag helt udbrændt.

Østjyllands Politi, som modtag anmeldelsen lørdag klokken 04:26, har en mistanke om, at en eller flere gerningsmænd har sat ild til hytten. Branden efterforskes således som påsat.

Kasserer Line Gadegaard, KFUM-spejderne i Lystrup, finder det særdeles utrygt, at nogen efter alt at dømme går og tænder ild til spejdernes hytte. Også den første brand er under mistanke for at være påsat.

- Samtidig er det hårdt at opleve, at vores bestræbelser går op i røg. Vi er en masse frivillige, der forsøger at få det her til at køre, siger hun.

Ved den første brand røg der en del telte.

- Vi flyttede så noget af det udstyr, som blev reddet ved den første brand, til et andet lokale i hytten. Nu er det også brændt, siger Line Gadegaard.

Annonce

Dusør?

Lokalt er der stor interesse for at finde frem til gerningsmanden.

På Facebook-gruppen 8520 Lystrup skiver en borger således:

- Skal vi gå sammen om en dusør for at finde den/de, som sætter ild til bygningerne? Jeg giver de første 1.000 kr. til den, som har oplysninger, der kan hjælpe med at finde til den/de skyldige (naturligvis gennem politiet). Det er vel bare et spørgsmål om at få beløbet højt nok til at én, som kender til episoden, taler over sig.


Det er hårdt at opleve, at vores bestræbelser går op i røg. Vi er en masse frivillige, der forsøger at få det her til at køre.

Line Gadegaard, kasserer KFUM-spejderne i Lystrup.


To formildende ting er der ved branden:

For det første var der ingen personer i hytten.

For det andet drog 60 KFUM-spejdere fra Lystrup lørdag morgen på sommerlejr på Sletten ved Ry.

De ting, spejderne skulle have med, havde de pakket sammen på forhånd og fjernet fra hytten. Oppakningen undgik således flammerne.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der har observeret antændelsen af spejderhytten. Eller andre, der ved noget om episoden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce