Annonce
Sport

Spillerne blev informeret om deres fritstilling en halv time før pressemødet: Konkursen var sidste udvej for Århus Håndbold

Lukas Jørgensen, Emil Jessen og Mads-Peter Lønborg er alle fritstillet efter dagens nyhed om Århus Håndbolds konkursbegæring. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Der var ikke flere muligheder for Århus Håndbold, og en konkurs og dertilhørende fusion med Skanderborg var den sidste løsning.

HÅNDBOLD: Fusionen Skanderborg Aarhus Håndbold er en realitet.

Århus Håndbold har længe kæmpet med økonomien, og i juli meldte klubben ud, at man for at få økonomien til at løbe rundt var nødsaget til at gå ned i løn i indeværende regnskabsår.

Men selv det var ikke nok. Århus Håndbold er blevet begæret konkurs. Det blev officielt mandag.

Tilbage i juli sagde bestyrelsesformand Jørgen Noes, at lønreduktionen var "det sidste håndtag, vi kunne dreje på i forhold til at få enderne til at mødes i klubben".

På pressemødet mandag bekræftede Noes, at der simpelthen ikke var flere muligheder for at køre klubben videre.

- Det kan man godt sige ja til. Da vi snakkede sammen i juli var corona noget, der havde været. På trods af at vi syntes, vi var vældig konservative i de tal, vi opererede med, så har det bare vist sig, at under corona har det været svært at skabe de indtægtsgivende aktiviteter, vi normalt har. Så ja, det blev det sidste håndtag i Århus, hvis man skal tage den term, sagde Jørgen Noes på pressemødet.

Annonce

Spillerne vidste intet, da de søndag aften vandt

Spillerne i Århus Håndbold leverede søndag aften en flot indsats og tog en for selvtilliden vigtig sejr, da holdet vandt på udebane mod Sønderjyske. 33-27 vandt de orangeklædte.

På det tidspunkt anede ingen af dem, hvad der skulle ske mandag.

13:30 mandag, en halv time før pressemødet, blev spillerne informeret om fusionen, som betyder, at alle Århus Håndbolds spillere er fritstillet per dags dato. På pressemødet åbnede klubben op for, at enkelte spillere kunne fortsætte i den nye fusion, men det vil kun være nogle få.


Bestyrelsen og klubben har vurderet, at det var den rigtige løsning, men det var ikke et scenarie, jeg havde forestillet mig.

Peter Lund, anfører i Århus Håndbold


For fusionen bliver på Skanderborgs ligalicens, med Skanderborgs trup og Skanderborgs træner Nick Rasmussen. Dog bliver Århus Håndbolds sportschef Peter Bredal også sportschef i den nye fusion. Århus Håndbolds licens rykkes ned i 2. Division og tilbage til moderklubben VRI.

Århus-anfører Peter Lund var overrasket over mandagens nyhed. Han kendte godt til klubbens skrantende økonomi, men var slet ikke af den overbevisning, at en konkursbegæring var oppe over.

Han var heller ikke i nærheden af at have den tanke, at de to klubber skulle slås sammen. På pressemødet blev det gjort klart, at fusionsplanerne har kørt i cirka en lille måned.

- Bestyrelsen og klubben har vurderet, at det var den rigtige løsning, men det var ikke et scenarie, jeg havde forestillet mig. Og så er det klart, at det er noget, som skal bundfælde sig, siger Peter Lund til Århus Stiftstidende.

Synes du, at i spillere er blevet behandlet respektfuldt nok, når i først har fået beskeden at vide i dag, selvom fusionssnakken har været i gang i en lille måned?

- Det ved jeg ikke. Det, der fylder mest lige nu, er, at det er en ret stor omvæltning. Det havde selvfølgelig været rart, hvis vi havde fået det at vide for en uge siden, men det havde ikke gjort nogen stor forskel. Man vil selvfølgelig gerne have det at vide så hurtigt som muligt, men det er ikke noget, jeg er sur og indebrændt over, siger Peter Lund.

Annonce

- Ikke en optimal situation

Han har ikke hørt noget fra klubben omkring, hvorledes han er en af de spillere, der fortsætter i den nye fusion.

Det har fløjspilleren Mads-Peter Lønborg heller ikke.

- Det, det går igennem vores hoved lige nu, er, at vi ikke skal møde ind til træning i morgen. I så fald også, at klubben har vidst det i længere tid, men det har nok været for vores eget bedste. Som jeg kender både Jørgen Noes og Peter Bredal, er jeg sikker på, at de har forsøgt at gøre alt på bedst mulige måde.

Skanderborg Aarhus Håndbold

  • Århus Håndbold A/S går officielt konkurs, men Støtteforeningen Århus Håndbold, som havde 80 procent af selskabskapitalen i Århus Håndbold A/S, går sammen med Skanderborg Håndbold i en fusion. 
  • Navnet på fusionen bliver Skanderborg Aarhus Håndbold. 
  • Der etableres en samlet administration, men klubben spiller på Skanderborgs ligalicens. Århus Håndbolds licens blev givet til moderklubben VRI. 
  • Den nye kamptrikot bliver marineblå. Udebanetrikoten bliver ren hvid. 
  • Der skal spilles kampe i både Ceres Arena og Fælledhallen.
  • Per dags dato er alle spillere i Århus Håndbold blevet opsagt. Enkelte kan følge med i det nye projekt, men det bliver hovedsageligt med Skanderborgs trup. 
  • Cheftræneren bliver Skanderborgs Nick Rasmussen. Århus Håndbolds træner Erik Veje Rasmussen stopper. 

Har de så gjort det?

- Jeg er ved at samle tankerne om, hvordan og hvorledes man ellers kunne gøre det, og man hører en masse udefra. Min telefon har været rødglødende fra både håndboldkolleger, familie og venner hele dagen, og jeg har svært ved at finde ud af, om det her var den bedst mulige måde. Men de har altid forsøgt at gøre tingene bedst muligt, og jeg vil ikke være den, der siger, at de skulle gjort det på en anden måde, siger Mads-Peter Lønborg til Århus Stiftstidende.

Han erkender dog, at den nuværende situation som fritstillet ikke er optimal.

- Der er ikke så mange dikkedarer. Der står en masse spillere, som er fritstillede. Nogle kommer med i den nye fusion, og resten skal finde et nyt sted. Så nej, det er ikke en god situation. Det er der ingen, der skal tvivle på, siger Mads-Peter Lønborg.

Annonce

Veje: Synd for spillerne

Cheftræner Erik Veje Rasmussen kommer ikke til at gå med i den nye fusion. Han har kendt til den nye virkelighed længe og blev fra begyndelsen spurgt, om han ville være med i det nye projekt.

- Det er hårdt at stoppe midt i turneringen og ikke at skulle spille resten af kampene. Og det er hårdt for nogle af spillerne at skulle finde en ny klub nu. Nogen har en idé om, hvad de skal og nogen skal med over i det nye. Men andre kommer i klemme, og det er synd, siger Erik Veje Rasmussen.

Århus Håndbold blev tvangsnedrykket efter konkursbegæringen og skal derfor ikke spille flere kampe i denne sæson. Derfor er der heller ikke nogen nedrykkere fra Herrehåndboldligaens kvalifikationsspil, men der findes en ekstra oprykker fra 1. Division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce