Annonce
Sport

Spillet uden bold skal sikre United sejren

Hvis tirsdagens kamp skal ende i jubel, så skal Aarhus United have styr på sit returløb, siger cheftræner Heine Eriksen. Foto: Ole Nielsen
Aarhus United skal tirsdag aften have styr på de defensive pligter, når de møder Silkeborg/Voel i Ceres Parks store hal.
Annonce

HÅNDBOLD: Det kan være en god ide at få varmet nakkemusklerne op inden tirsdagens håndboldbrag i Ceres Parks store hal. Gæsterne fra Silkeborg-Voel er nemlig kendt for at spille i et højt tempo og med høj risiko i deres spil. En tilgang til spillet, som har været yderst effektiv i denne sæson, hvor holdet har placeret sig på en fjerdeplads inden mødet med Aarhus United.

Derfor kan det meget vel blive en intens kamp i Aarhus.

De århusianske håndboldtalenter har dog tidligere vist sig som en tårn i øjet på de ambitiøse midtjyder, der i sæsonens første opgør måtte se sig slået ud af pokalturneringen af netop Heine Eriksens mandskab.

- De var lidt ramt af skader på det tidspunkt, men det var vi også, fordi det var et helt nyt hold, som vi stod med den aften. Jeg synes, at vi står klart stærkere som hold nu, fordi vi er blevet bedre sammenspillet. Ikke mindst i vores midterforsvar, som var helt nyt i det første møde med dem, siger Heine Eriksen.

- Vores bundniveau er i det hele taget blevet højere i løbet af den seneste tid, og det skyldes, at vi efterhånden har fundet bedre ind i vores roller på holdet. Både på og uden for banen, hvor spillerne er begyndt at lære at kende hinanden og få styrket relationerne på holdet på den gode måde. Vi kan se, at den del bliver stærkere og hele tiden og vi rykker os dag for dag. Ikke mindst i vores midterforsvar med de to treere, som vi var lidt udfordret på i begyndelsen, fordi de havde stået få timer derinde sammen og gennem længere tid havde dækket forskellige steder enkeltvis. Der har vi virkelig lagt på.

Forsvaret bliver et vigtigt element mod Silkeborg-Voel, der er et af de mest scorende hold i rækken og er kendt for at være farlige på både kontra og hurtigt midte, hvilket også er årsagen til, at de har scoret så mange mål i deres kampe.

- Tirsdagens kamp bliver afgjort på det arbejde, som vi laver uden bold. Vi skal være ekstremt dygtige til at komme hurtigt retur, for de er ekstremt dygtige på det punkt og laver mange mål. Derfor skal vi arbejde stenhårdt i spillet uden bold, hvis vi skal klare os mod dem, siger Heine Eriksen og understreger, at han ikke er så bekymret for i forhold til det århusianske angrebsspil.

- Igen i år fører vi statistikken i forhold til færrest tekniske fejl. Der er flere, som har en ide om, at Silkeborg og Aarhus United minder om hinanden, men hvor de spiller med højt tempo og høj risiko, gør vi nærmest det modsatte, lyder det.

Tirsdagens kamp spilles klokken 20.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce