Annonce
Sport

Spilletid til de unge, sædekast og spillerpræsentation - KMD Cup havde det hele

AGF's hold til KMD Cup 2019 bestod af unge talenter krydret med et par af de mere rutinerede spillere fra Superligaholdet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det skulle være de unges aften, krydret med en præsentation af en ny spiller, da AGF fredag aften lagde hal til KMD Cup - turneringen de vandt for et år siden. Den helt store fest udeblev dog, da AGF fik bronze. Derudover var både øl- og stolekast et tema undervejs.

FODBOLD: Det startede ellers meget godt for AGF, da de fredag aften skulle forsøge at genvinde deres titel som vindere af KMD Cup.

Turneringen blev afholdt for første gang i fjor, da de fire klubber AGF, Brøndby, OB og Aab gik sammen i et forsøg på at genoplive noget af ånden fra den hedengangne årlige indendørs turnering, hvor alle Superligaens hold kæmpede om det uofficielle DM.

Dette års turnering blev afholdt i Ceres Arena med AGF som arrangør. Arenaen var proppet til bristepunktet, og allerede inden de første kampe gik i gang gjaldede det med slagsange fra både AGFs og Brøndbys tilhængere. Udover de fire grundlæggere af KMD Cup, deltog også Vejle ved stævnet. Og netop Vejle var AGFs modstandere i første kamp.

En scoring af Magnus Kaastrup bragte AGF foran, men en hurtig af Vejle gjorde, at opgøret måtte ud i en amerikanskstraffesparkskonkurrence. En scoring af Tobias Sana, samt en redning af Søren Bugge, der i dagens anledning havde samlet målmandshandskerne op efter Jens Stage, der ikke var med ved turneringen, da han er med U21-landsholdet i Mexico.

I den næste kamp udraderede AGF OB. 4-1 vandt århusianerne med. Benjamin Hvidt scorede to gange og derudover scorede både Kasper Lunding og Sebastian Hausner. Det løftede stemningen endnu mere i den århusianske lejr.

Mellem aftenens kampe blev dagens angrebstilføjelse, Patrick Mortensen, sendt på banen i en AGF-træningstrøje for at blive præsenteret foran fansene. De virkede ikke skuffede.

Det blev de, men af anden årsag. For i turneringen gik det nedad bakke. Først tabte AGF til et meget velspillende AaB med 2-3 i en kamp, hvor de hvide dog havde mulighederne til mindst en uafgjort. Sana og Kaastrup var målscorerne. Herefter var der kun en kamp tilbage i puljespillet. Hvis AGF skulle nå finalen, krævede det en sejr over Brøndby, der inden opgøret var sikret at gå i finalen.

Brøndby fik scoret tre gange, inden Youssef Toutouh fik AGF på tavlen første gang. Herefter kom Brøndby på 5-1, inden Magnus Kaastrup og Youssef Toutou fik reduceret til 3-5. AGF blev ved med at presse på for at få flere scoringer, og den intense stemning fik flere af spillerne til at komme i håndgemæng. En del kast med ølkrus fra både AGFs og Brøndbys fans lagde dog en dæmper på festen, da der skulle tørres godt og grundigt op hver gang. Og når der blev tørret op kunne der ikke spilles bold. AGF endte med at tabe med 3-5, og nederlaget gjorde, at AGF endte på turneringens tredjeplads.

AaB vandt finalen over Brøndby. Det var mere, end hvad nogle af brøndbytilhængerne kunne tåle. Et par sæder blev revet op og kort efter fløj de gennem luften i retning mod nogle jublende ålborgensiske fans - i øvrigt akkompagneret af lidt flere flyvende og fyldte ølkrus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Genlæs livebloggen: Et enkelt mål var nok til tre point - AGF sejrer hjemme mod OB

Annonce