Annonce
Aarhus For abonnenter

Splinternye stationer er ubrugelige: Aarhus Letbane har ikke søgt om at få dem godkendt

Fuld fart frem. Sådan kommer det til at se ud på Thorsager og Hessel stationer, når Aarhus Letbane i april åbner på Djursland-strækningen. De to stationer er ikke blevet godkendt, så togene kan standse og tage passagerer med. Arkvifoto: Søren E. Alwan
Om få uger åbner letbanen på Djursland. Men to stationer kan ikke bruges på grund af manglende godkendelser, og Aarhus Letbane har endnu ikke indsendt ansøgningmateriale. Ifølge letbanen er der fuld gang i arbejdet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce