Annonce
Østjylland

Splittet byråd vil have omstridte vindmøller

Flere borgere stillede torsdag aften spørgsmål til byrådet, da politikerne skulle se på tre mølleprojekter i Skiffard, Skaføgård og Kærende. Foto: Henrik Ask

Med den mindst mulige margin har Syddjurs Byråd sagt ja til at arbejde videre med tre mølleprojekter

Tre vindmølleparker i Kærende, Skiffard og Skaføgård er rykket et stort stykke nærmere virkeligheden.

Omkring 800 borgere i lokalområderne har protesteret til Syddjurs Kommune over mølleplanerne, men torsdag aften måtte de utilfredse indbyggere gå slukørede hjem efter en afgørende og ekstremt tæt afstemning i byrådssalen.

»Der er helt åbenlyst, at vindmølleparkerne ikke har vores opbakning. Hvorfor vil byrådet med vold og magt give grønt lys for opstillingen,« spurgte Per Nikolajsen fra Hedeskov nær Skaføgård under spørgetiden ved byrådsmødet i Ebeltoft.

Annonce

Det seneste år har politikere og embedsfolk i Syddjurs Kommune vurderet tre private projektmageres forslag til nye vindmølleparker i Kærende, Skiffard og Skaføgård.

De første oplæg til rejsninger af vindmøller kunne ikke samle flertal i byrådet. Derfor har projektmagerne skabt reviderede projekter med lavere møller, og dem havde politikerne på bordet ved torsdagens byrådsmøde.

Socialdemokraterne var enige om at stemme nej til at arbejde videre med de reviderede mølleprojekter. I Venstres gruppe erklærede Karen Østergaard (V) sig som den eneste som modstander af at forsætte arbejdet med opstilling af møller, mens SF-gruppen var splittet med tre tilhængere og to modstandere.

Det stod hurtigt klart, at afstemningen om møllerne ville blive meget tæt.

Men i sidste ende valgte Jørgen Brøgger (BL) at undlade at stemme, og dermed sad mølletilhængerne med flertallet. 13 politikere stemte for arbejde videre med de reviderede projekter, mens 12 stemte i mod.

Dermed er der udsigt til rejsning af tre møller med højder på 125 meter i Skaføgård, Skiffard og Kærende,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce