Annonce
Kultur

Sponsorer er vilde med at støtte Aros

Erlend Høyersten (til venstre) og Frantz Longhi har samarbejde på to måder. Kähler er hovedsponsor, og virksomheden Dansk Energi Management og Esbensen arbejder med energioptimering på museet. Foto: Aros

Museet har modtaget tre gange en halv million kroner fra store virksomheder.

Villigheden til at støtte kunstmuseet Aros er meget stor i Aarhus og Region Midtjylland. Ikke alene holder sponsorerne ved, selv om prisen bliver sat op. Tilmed har tre store virksomheder eller personer givet et tilskud på en halv million kroner.

Aros Ambassadors, som er en eksklusiv klub for de største virksomheder i regionen og forbeholdt den øverste direktør, er fuldt tegnet med 25 medlemmer. Konceptet har fungeret i seks år, og der er fuldt hus til trods for, at prisen siden 2015 er hævet fra 85.000 kr. om året til 125.000 kr.

- Mange af aftalerne var til forhandling i 2016, og alle gentegnede trods den store prisstigning, står der i Aros' netop udkomne årsrapport. Medlemskabet indebærer blandt andet en mindre rejse til udlandet hvert år.

Annonce

Tre gange en halv million

For at opfylde sin Vision 2020-plan, der blandt andet indeholder det store projekt "The Next Level", har Aros skabt et særligt koncept, hvor deltagerne betaler et beløb på en halv milion kroner.

Det fremgår af årsrapporten, at Peter Bohnsen, den tidligere ejer af virksomheden Unifeeder, betalte 500.000 kr. i 2015, og i 2016 betalte softwarevirksomheden Stibo i Højbjerg og brillefirmaet Lindberg i Aarhus hver en halv million kroner.

Kähler Design, som ejes af århusianeren Frantz Longhi, blev ny hovedsponsor for Aros i 2016, og samtidig har museet indgået et samarbejde med virksomheden Dansk Energi Management & Esbensen. Det ejes også af Frantz Longhi og ligger i Viby. Virksomheden skal rådgive om optimering af driften og over ti år energioptimere bygningen, udearealerne og den almindelige adfærd.

Tjener selv 57 millioner

Aros tjener selv 57,4 millioner kroner gennem entreer, museumsshoppen, arrangementsafdelingen, Aros-klubben samt restaurant og café. Entreen udgør heraf 21 millioner kroner, overskud på restaurant og café er 14,5 millioner og på Aros-klubben 11,5 millioner.

I offentlige tilskud får Aros 7.7 millioner kr. af Aarhus Kommune, 14,7 millioner fra Staten via Aarhus Kommune samt fra staten direkte 2,1 millioner kroner.

Sponsorer og fonde har bidraget med i alt 17,7 millioner kroner.

Aros har 114 ansatte opgjort på fuldtid, og der er udbetalt 35,3 millioner kroner i lønninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce