Annonce
Håndbold

Sportschef: Vi har en ligeså god chance, som de andre hold

Skanderborg har været meget i fokus på det seneste, hvor holdet har spillet forrygende håndbold. Her er det manden bag holdet, sportschef Torben Væver, der svarer på spørgsmål. Foto: Ole Nielsen
Skanderborg har været stærkt spillende i grundspillet og kan i weekenden sikre sig pokaltitlen, hvis marginalerne er på deres side.

HÅNDBOLD: De har oftest kæmpet for at redde sin eksistens i den bedste række.

Sådan er det ikke i år. Skanderborg har ramt formlen og har været den helt store oplevelse i herrernes håndboldliga, hvor ligaklubben ikke bare har indløst billet til slutspillet, men også er godt på vej til at tage point med sig. Som en ekstra bonus er de grønblusede også kvalificeret til årets udgave af Santander Cups finalestævne, Final Four. Et stævne, de har været med i en gang tidligere i sæsonen 2012/2013. Dengang tabte holdet som bekendt til Århus Håndbold i semifinalen i det daværende NRGi Arena.

Lørdag står de to mandskaber overfor hinanden igen i en kamp, der for alvor kommer til at give et ordentlig klask i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Det er et stærkt Skanderborg hold. De har været dygtige til at finde spillere, der var trætte af at sidde og se på andre steder. Det er en fuldstændig åben kamp, som kan gå begge veje, men jeg håber da, at det går vores vej, siger Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen om lørdagens modstander.

Skanderborg har tidligere stået i en pokalfinale. Det var tilbage i sæsonen 1994/1995, da klubben hed Vrold/Skanderborg. Dengang var holdet oppe imod de fynske favoritter fra GOG i en proppet hal i Fredericia. Opbakningen fra lokalsamfundet fejlede ikke det mindste, men udfordrerne måtte alligevel se sig slået forholdsvis komfortabelt af de gule fra Gudme og kampens helt store profil, Rene Hamann Boeriths.

Denne gang er Skanderborg dog i en helt anden udgave og har budt alle tre hold i Final Four op til dans i denne sæson og har slået alle tre hold i ligaen. En understregning af, at de grønblusede er en megen farlig størrelse ved et finalestævne, hvor alt kan ske.

- Det ville være helt fantastisk, hvis vi kan gå hele vejen. Jeg tror, at vi har en god chance, ligesom de tre andre hold. Vi spiller i hvert fald ikke dårligere håndbold end de gør. Men det er vigtigt at understrege, at det bliver de små ting, der bliver afgørende. Vi har slået de tre hold, der er med, men vi så også, hvad der skete mod Århus Håndbold i den seneste kamp, hvor Jens Fredsgaard pludselig trak gardinet ned i målet. Det er de unikke præstationer, som afgør det her, siger Skanderborgs sportschef Torben Væver.

Han ved endnu ikke hvor mange fra Skanderborg, der tager turen til Herning i weekenden, da det er Divisionsforeningen, som tager sig af billetsalg. Seneste melding lød på 800 solgte billet og Torben Væver håber også på 1000 Skanderborg folk i Boxen til lørdagens semifinale.

- Der er ingen tvivl om, at interessen for Skanderborg er stigende. Der bliver talt meget håndbold i byen og virksomhederne vil gerne være med, men det er langt fra sådan, at vi svømmer i penge. Det er stadig et langt skridt, men fremtiden ser lysere ud, siger Væver og fortsætter:

- En pokalsejr vil være fantastisk. Et stort skridt i den rigtige retning, men der er lang vej endnu. Vi har jo stadig et miniput budget i forhold til de andre, siger sportschefen.

Han har sikret sit hold til den kommende sæson, hvor han har papir på de fleste spillere.

En af dem der er i gang med sin foreløbigt sidste sæson er målmand Bertram Obling, der har været godt spillende på det seneste.

Han glæder sig til at prøve kræfter med den store pokalturnerings finalestævne.

- Jeg tror både vi og Århus Håndbold mener, at vi har fået den bedste lodtrækning til semifinalen. Det er meget lige mellem os, og det handler meget om, hvem der har dagen, fordi vi matcher hinanden så godt. Både på spillere, trupper og koncepter, siger målmand Bertram Obling, der meget vel kan blive en af Skanderborgs jokere i de tætte kampe, hvilket han senest viste i ligasejren over Skjern.

- Vi har været rigtigt godt kørende siden jul, hvor vi har spillet godt. Vi har en tro på egne evner efter den gode start vi fik på sæsonen og den har vi egentlig holdt kørende. Vi har været dygtige til at vinde de her tætte opgør mod nogle af de store hold, siger målmanden og fortsætter:

- Vi kæmper for hinanden og slår aldrig ikke rigtigt op i banen. Der er et godt sammenhold og en stærk arbejdsmoral i truppen og det har kunne ses i resultaterne, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce