Annonce
Skanderborg Håndbold

Sportschef: Vi står overfor en stor udfordring til efteråret

Sportschef Torben Væver er usikker på hvad det er for et efterår, der venter Skanderborg og landets håndboldklubber. Foto: Ole Nielsen
Skanderborg Håndbold blev hårdt ramt på indtægtssiden af, at Smukfest ikke bliver afviklet i 2020. Håndboldligaklubben er i gang med at lukke indeværende sæson ned inden de tager hul på sponsorarbejdet til den kommende sæson.

HÅNDBOLD: Det er en udfordring at være eliteklub i denne tid. Skanderborg Håndbold blev hårdt ramt på indtægtssiden, da det stod klart, at årets Smukfest ikke blev en realitet. En festival, hvor både spillere og frivillige har hjulpet til for at styrke beholdningen i klubkassen.

Usikkerhed omkring den kommende sæson kan også blive hård for de grønblusede, der især hos herrerne har taget nogle store skridt fremad inde på banen.

- Lige nu koncentrerer vi os om at komme i mål med den her sæson. Det ser nogenlunde fornuftigt ud med at få lukket den ned. Her ringer de store alarmklokker ikke endnu. Den store udfordring kommer til efteråret, hvor vi også bliver hårdt ramt af de manglende indtægter fra Smukfest. Det er nærmest en million, som vi kommer til at mangle der. Det gør ondt på en klub som Skanderborg, siger Skanderborgs sportschef Torben Væver.

- Der er stort set ingen kommercielle indtægter på det her. Det er drevet af vores indtægter på sponsorsiden og der står vi i en situation, at vi først kommer senere i gang end vi plejer, fordi den eneste vi har ansat i vores administration er hjemsendt lige nu, siger Torben Væver.

Størstedelen af sponsoraftalerne i ligaklubben er af et års varighed, hvilket betyder, at man skal ud og have fat i de fleste for at høre de fortsat vil være med.

- Jeg tror, at de fleste klubber er klar over, at den her krise vil koste ekstra procenter på indtægtssiden. Derfor er man også i gang med at se på hvor der skal spares. Vi har altid været ret beskedne i forhold til vores omkostninger og har aldrig ruttet med vores penge. Derfor er det også begrænset hvor vi kan skære, forklarer sportschefen og tilføjer, at der kan blive tale om skulle tale med spillerne om løn.

- Det tror jeg vil være et emne i de fleste klubber.

Han fortæller, at man i første omgang lige vil se tiden an og give sponsorerne tid til at blive klogere på deres egen situation.

- Der er nogle situationer, hvor du nærmest ikke kan være bekendt at gå hen, fordi du ved, at der er blevet fyret folk. Der skal spares flere steder og derfor handler det også om at kunne klappe hesten, give tid og have situationsfornemmelse. Det er heldigvis ikke alle, der er lige hårdt ramt. Der er også gode historier rundt omkring, siger Torben Væver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce