Annonce
Fødselsdage

Sportsdirektør fylder 50 år: Med alderen kommer de største sejre

Lars Michaelsen fra dagene som sportsdirektør for Tinkoff. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lars Michaelsen kan som sportsdirektør nyde flere sejre, end han selv hentede som professionel cykelrytter. Onsdag 13. marts fylder han 50 år.

50 De største sejre er ikke altid begrænset til den aktive karriere. Lars Michaelsen hentede som professionel cykelrytter et par store sejre, men på kanten af sin 50-års fødselsdag onsdag 13. marts er han sportsdirektør med større succes.

Han kan se tilbage på et år, hvor han var med i to af dansk cykelsports største triumfer i 2018. Både da Michael Valgren vandt Omloop Het Nieuwsblad, og da først Omar Fraile og dagen efter Magnus Cort etapesejrede i Tour de France, var Lars Michaelsen med i en af følgebilerne.

- En af mine stærke sider er, at jeg lever mig meget ind i, hvordan rytteren har det, og hvilke informationer han skal have. Jeg kender smerten, opofrelsen, og jeg bliver sprudlende glad, hvis det lykkes at hente sejren, siger Lars Michaelsen.

Han fik som profrytter selv sit store gennembrud i sin anden sæson, da han for Festina i 1995 vandt semiklassikeren Gent-Wevelgem foran den tidligere verdensmester Maurizio Fondriest. Men vejen dertil var lang og hård. Først som næsten 25-årig kunne Lars Michaelsen skifte jobbet som tømrer ud med en jernhest på fuld tid.

Siden fulgte blandt andet en etapesejr i Vuelta a España og tre dage i løbets førertrøje i 1997. To gange blev han nummer fem i Paris-Roubaix og hjalp siden både Fabian Cancellara og Stuart O'Grady til at vinde brostensmonumentet.

Fire gange repræsenterede Lars Michaelsen Danmark ved OL.

Efter rytterkarrierens afslutning fortsatte han sin gerning i cykelsporten som sportsdirektør fra 2008 hos Team CSC, Leopard Trek, Radioshack, Tinkoff-Saxo og siden 2017 hos Astana.

- Jeg kører jo ikke de samme kilometer, som da jeg var rytter. Men jeg laver en masse forberedelse, og jeg kan stadig være helt drænet for energi, når vi er på den anden side af målstregen, siger Lars Michaelsen, der nu har været i branchen i 25 år.

Han er gift med Eva. Sammen har de to døtre på henholdsvis 11 og 16 år og er involveret i cykelture i Toscana, hvor de boede, før de flyttede hjem til Danmark for ti år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce