Annonce
Rejser

Spot en elg i den danske vildmark

I 2015 blev en håndfuld svenske elgkalve og 24 krondyr sat ud i Lille Vildmose. En voksen elg kan veje mellem 300 til 500 kilo. I 2107 fik elgene selskab af en elgtyr og fire kvier. Lille Vildmose kunne derfor sidste år tælle i alt 15-16 elge og 60-65 krondyr. Foto: Visit Nordjylland
I formidlingsområdet Det Vilde ved Lille Vildmosecentret kan man opleve elge, vildsvin, krondyr og ørne.

I området Det Vilde, der er et formidlingsområde i forbindelse med Lille Vildmosecentret, har besøgende mulighed for at spotte Nordens kæmper, for her har ørn, trane, vildsvin, krondyr og elg hjemme. Fra et stort tårn med navnet Dødens Tårn er der ikke kun en panoramaudsigt ud over mosen og Birkesø, men også til en kadaverplads, der tiltrækker dyr.

Annonce

Lille Vildmose

Lille Vildmose er en dansk vildmark, der består af uberørt natur og unikt dyreliv som blandt andet elg, kronhjort og traner.

På de 7600 hektar kan besøgende blandt andet opleve Danmarks største lavlands-højmose, der indeholder store mængder vand. Mosens underlag giver efter, når man hopper på den. Derfor har området fået tilnavnet Danmarks største hoppepude.

Lille Vildmosecentret er omdrejningspunktet for formidling og guidede turer.

Pris for entré for en voksen er 90 kroner. For et barn 45 kroner.

Lille Vildmose ligger lige syd for Limfjorden ud til Kattegat.

Adressen er Birkesøvej 16, 9280 Storvorde.

Læs mere på www.lillevildmose.dk

Spisetid for vildsvin

Her kan man blive klogere på, hvordan død giver nyt liv. I Vildsvinefolden går vildsvin bag en indhegning. De bliver fodret ved en automatisk fodertønde alle dage klokken 11.15, 13.15 og 15.15. Adgangen til Det Vilde er inkluderet i entrébilletten, som kan købes i centret. Ved Lille Vildmosecentret er der også mulighed for at køre en tur med det gamle tørvetog, boltre sig på naturlegeplads, leje båludstyr, booke overnatning i shelters eller deltage i de mange guidede ture, der udbydes hele sommeren.

Man er altid velkommen til at tage en tur i mosen på egen hånd. Den er tilgængelig for alle uden for centrets åbningstider. Lille Vildmosecentret anbefaler på deres hjemmeside at tage på køretur i Mellemområdet, hvor man kan være heldig at se krondyrene eller elgene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce