Annonce
Østjylland

Spritbillist anholdt to gange på få timer: Til sidst beholdt politiet nøglen

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 50-årig mand kan se frem til en klækkelig bøde, efter han to gange samme nat blev anholdt og sigtet for spirituskørsel af politiet.

Randers: Det er meningen, at man skal lære af sine fejl - ikke gå ud og gentage dem med det samme. Det var ikke den læresætning, som natten mellem onsdag og torsdag stod tydeligst for en 50-årig mand. Han nåede nemlig i løbet af få timer at blive anholdt to gange for at køre bil med for meget alkohol i blodet.

Første gang var lidt før midnat, hvor en vagt ringede til politiet, da han tilfældigt bemærkede den 50-årige slingre rundt i sin bil på Havnegade i Randers. Blandt andet kørte bilisten op over en cykelsti og et fortov. På Hospitalsgade steg den 50-årige ud af bilen og begyndte at gå i usikker gang fra stedet. Vagten tilkaldte en kollega, og sammen fik de standset den 50-årige og holdt ham tilbage, indtil politiet kom frem. En alkometertest viste en promille et godt stykke over det tilladte, og betjentene anholdt ham derfor og sigtede ham for spritkørsel.

Bilen parkerede de i nærheden med besked om, at den 50-årige kunne hente den, når han var ædru. Efter at have været forbi politistationen i Randers og skadestuen til en blodprøve, blev den 50-årige løsladt med besked om at tage en taxa hjem.

Annonce

'Ven' ville køre bilen hjem

Men lidt efter klokken et om natten ringede den 50-årige til politiet og spurgte, hvor de havde parkeret hans bil. Han fortalte, at hans ven gik rundt i området og ledte efter den, og at vennen ville køre den hjem. Betjenten i røret fik dog mistanke om, at den 50-årige selv kunne finde på at sætte sig bag rattet, og at der slet ikke var nogen ven på stedet. Han fik derfor en patrulje til at køre dertil for at tjekke op på situationen. I øvrigt samme patrulje som lidt tidligere havde anholdt manden. Da patruljen kom frem, var bilen væk, og de kørte derfor lidt rundt for at lede efter den. De fandt den kort efter på Nordjyske Motorvej tæt på afkørslen mod Hadsten. Bag rattet sad den 50-årige, som stadig ikke var ædru nok til at køre. Han blev derfor endnu en gang anholdt og sigtet for spritkørsel. Denne gang blev han bedt om at få en anden til at hente bilnøglen på stationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce