Annonce
Aarhus

Spritkontrol i weekenden: Mor kørte med sit tre-årige barn på skødet

Politiet var til stede ved en række knudepunkter i Aarhus i weekenden. Heldigvis var der ikke mange fulde trafikanter. Foto: Østjyllands Politi
Weekendens sprit- og narkokontrol viste generelt få syndere hos trafikanterne. Der var dog andre opsigtsvækkende forseelser.

AARHUS: En mor havde ikke blot sin ene datter siddende uden børnesæde på passagersædet, da hun kørte gennem Malling fredag aften. Hun sad også med sin tre-årige anden datter mellem benene på førersædet.

Da moren ikke havde selepuder eller autostol med, måtte hun efterlade bilen på stedet og gå det sidste stykke hjem med børnene. Hun kan nu se frem til en bøde og et klip i kørekortet.

Politiet havde i weekenden sprit-og narkokontrol i det østjyske natteliv. Historien om kvinden i Malling var en af de mere grelle, som det lyder fra Østjyllands Politi, der også fortæller gode historier:

I Aarhus C fik en motorcykelbetjent fredag aften pludseligt travlt med andet end kontroller, da han opdagede en 15-årig dreng, som lå livløs på fortovet efter et hjertestop. Sammen med en livredder, som tilfældigvis ankom til stedet, lykkedes det at få liv i drengen – blandt andet med god brug af en hjertestarter. Den 15-årige overlevede og er uden for livsfare. Det er endnu uvist, hvad årsagen til hans hjertestop var.

Østjyllands Politi var ekstra til stede på vejene fredag og lørdag eftermiddag og aften for lave sprit-og narkokontrollerne i forbindelse med de mange julefrokoster. Det viste sig, at langt størstedelen af bilisterne heldigvis ikke havde alkohol eller stoffer i blodet. I alt fem personer blev anholdt for at køre sprit- eller narkokørsel under indsatsen, oplyser politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce