Annonce
Østjylland

Spritnye tiltag: Hundslund Hallen får sauna og dampbad

Halinspektør Michael Thrane er i gang med spritten. I den kommende tid får han andet at lave, for Hundslund Hallen har mange udvidelsesplaner. Foto: Morten Pape
Hallen vil lave flere små udvidelser i år. Der er blandt andet godt nyt til til e-sport-entusiaster.
Annonce

Hundslund: Onsdag morgen var der en lille kø, da Hundslund Hallen genåbnede sin fitness-afdeling. De kan se frem til, at de senere på året også kan gå i sauna eller dampbad.

- Der bliver plads til tre-fire personer hvert sted. Vi har købt anlæggene brugt, og nu skal vi i gang med at grave, siger halinspektør Michael Thrane.

Han kan se frem til nogle travle måneder, for hallen har andre planer end at udvide med sauna og dampbad. Desuden har mange af de faste brugere glædet sig til at kunne træne igen.

- Jeg er fast bruger i fitnesscenteret. Jeg kommer tre gange om ugen, når der ellers er åbent. Vi elsker stedet her og vil nødigt undvære det, og så har vi et godt sammenhold i byen, fortalte Hanne Nissum, da hun onsdag formiddag mødte op for at træne.

Hanne Nissum er en af de Hundslund-borgere, der er glade for, at fitnesscenteret er åbent igen. Foto: Hans Jørgensen

Andre har faste træningspartnere, som de mødes med, og for nogle handler træningen mest om det sociale.

Annonce

Får maskiner til genoptræning

Michael Thrane har været i gang med at fordele træningsmaskinerne ud i forskellige rum, så de nye retningslinjer for fitnesscentre bliver fulgt. I ét rum på 41 kvadratmeter er der placeret ni maskiner.

- Folk kan se udefra, hvor mange der er inde i rummene. I vores sidste lokale er der tre maskiner, et af dem er et løbebånd, som er vendt væk fra de andre og ind mod væggen. For når man løber i 15-20 minutter, kan man let komme til at spytte luft ud. Og man skal selv have håndklæder med, så man kan tørre maskiner af , siger Michael Thrane.

I den kommende tid vil der komme en ny afdeling med maskiner til genoptræning.

- Vi har de rammer, som vi har. Og de skal bruges til noget. Vi har små 100 brugere i fitnessafdelingen, og de kommer normalt om morgenen eller aftenen, siger halinspektøren.

På samme måde har Hundslund Hallen udvidet sine fest-aktiviteter, blandt andet har flere efterskoler fundet ud af at feste i hallen. Af hensyn til de nærmeste naboer, er der lavet en anden indgang, der vender ud mod skoven og væk fra byen. Her kan de unge ryge og snakke (råbe, red.) med hinanden uden at genere.

Annonce

Laver flere toiletter

- Så vi får flere ind i hallen ved at leje lokaler ud, og de penge bruger vi på vores udvidelser. I morgen går vi i gang med at grave ud, så vi kan lave seks-otte nye toiletter, siger halinspektøren.

Det er her, i et hjørne mellem hallen og fitness-afdelingen, der skal laves sauna og dampbad. Foto: Morten Pape

Toiletterne alene koster omkring 35.000 kroner. Hundslund Hallen er også i gang med at indrette et tomt lokale på første sal. Det har stået tomt i 30 år, men skal bruges til spinning og e-sport. Når hallen ikke må stå tom på grund af coronakrise, er der årligt fem LAN-partys med omkring 100 deltagere.

Der er også kommet mere gang i det lille cafeteria, når der er brugere, så hallen tjener også penge her.

- Vi skal selv producere pengene. Vi har også haft en stor 80-års fødselsdag lige inden coronakrisen, og det var så hyggeligt. Udenfor arbejder vi sammen med kommunen, som laver en skovbørnehave, og vi får spejderne flyttet rundt, siger Michael Thrane.

Desuden har hallen planer om at gøre noget ved det udendørs parkourområde ved hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Vinduespudser jagtet tilbage til bilen og truet: Var uheldig at spilde vand gennem et åbent vindue

Annonce