Annonce
Aarhus

Stædig mågebekæmper sat skakmat

Som fotoet her - taget sidste år - viser, fandt Inger Kristoffersen en effektiv måde at bekæmpe måger på. Nu frygter hun, at mågerne skal få overtaget igen. Inger Kristoffersen må nemlig bruge sin tid på love og paragraffer. Privatfoto

For et år siden fandt Inger Kristoffersen en vej til at komme mågeplagen til livs. I år er gode råd dyre, for kommunen vil ikke hjælpe.

AARHUS: Egentlig havde Inger Kristoffersen set frem til et forår og en sommer, hvor hun kunne nyde frugterne af sidste års hårde arbejde med at vise luftens skrighalse - mågerne - vintervejen.

Men nej. Aarhus Kommune vil ikke være med. Derfor tøver Naturstyrelsen nu med at give Inger Kristoffersen tilladelse til at bekæmpe måger.Uden den kan hun hverken hyre en jæger til at skyde mågerne eller sætte et skadedyrsfirma til at fjerne rederne.

Det var ellers de to metoder, der sidste år hjalp beboerne i en karré i Skt Pauls Gade til en sommer uden mågeskrig om dagen og især om natten. Og det haster, hvis succesen skal gentages.

For måger må kun bekæmpes mellem 1. marts og 15. april. Midt i april er mågernes yngletid i gang, og så tilsiger dyreetikken, at mågerne skal have fred.

Uret tikker

- Men nu tikker uret altså. Vi er midt i marts. Der er fire uger tilbage at bekæmpe måger i. Jeg har en jæger stående klar, men ingen tilladelse, siger en både vred og frustreret Inger Kristoffersen.

Sidste år tilbød Aarhus Kommune mågeplagede borgere, at den godt ville påtage sig både at søge om tilladelse og skaffe kontakt til en jæger. Derfor fik Inger Kristoffersen fuldmagt fra ejerne af karreéns lejligheder og overlod det til kommunen på hendes vegne at ansøge Naturstyrelsen om tilladelse til at bekæmpe måger.

Det gik som smurt sidste år, men slet ikke i år. Da Inger Kristoffersen ringede til kommunen, fik hun at vide, at den sag ville den ikke have med at gøre i år.

- Nå, men så søgte jeg selv, siger Inger Kristoffersen.

Annonce

Besværlig kamp

Men uden en ansøgning med kommunen som afsender er Naturstyrelsen ikke nær så samarbejdsvillig som sidste år.

- Manden på sagen snakker om Miljøstyrelsen og jeg ved ikke hvad. Om ting, der ikke er som før, og at jeg nok kommer til at lave en ansøgning for hver ejendom. Nu sidder han og overvejer, om det rækker med fuldmagterne, sukker Inger Kristoffersen.

Hun synes, at kampen mod mågerne er besværlig nok, som den er. Og hun har ikke lyst til at bruge mere tid på papirarbejde og det, hun anser for slet og ret at være bureaukrati.

- Der er garanteret ingen, der har gjort så meget imod mågeplagen som mig. Jeg har gjort det pænt, ordentligt, helt efter bogen, og vi havde en god sommer. Det var på alle måder en god historie. Men nu kommer disse... instanser, sukker Inger Kristoffersen.

Men nu tikker uret altså. Vi er midt i marts. Der er fire uger tilbage at bekæmpe måger i. Jeg har en jæger stående klar, men ingen tilladelse

Inger Kristoffersen, Aarhus
Annonce

Vigtig del af indsatsen

Hun er godt klar over, at det var et forsøg, da kommunen sidste år tilbød at etablere kontakt mellem jægere og mågeplagede borgere.

- Måske har de evalueret forsøget og fundet frem til, at det med at skyde måger ikke var det mest effektive. Men jeg vil fastholde, at det var en vigtig del af indsatsen. De skød ikke måger i hundredvis, men det havde en vigtig skræmmeeffekt, siger Inger Kristoffersen.

Og uden Naturstyrelsens tilladelse kan hun heller ikke komme i gang med de mere effektive våben mod måger: At fjerne deres reder og æg eller smøre olie på æggene, så de ikke udklækkes.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce