Annonce
Østjylland

Stærk cocktail på skemaet: Byggeri og digitalisering skal gå hånd i hånd

Business Horsens med erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen i spidsen har skruet en konference sammen med fokus på fremtidens produkter og processer i byggeriet. Arkivfoto
Byggeri og teknologi er begge blandt Horsens' styrker, og når de kombineres, er der basis for at skabe noget helt unikt, mener Business Horsens, som inviterer 200 virksomheder til konference.

Horsens: Der er ikke langt fra mursten og mørtel til teknologi og digitalisering. Det mener Business Horsens, som med en konference vil sætte fokus på, hvordan byggeriet kan bruge digitalisering.

- Digitalisering, automatisering, robotter, selvkørende teknologier, 3D print og fokus på bæredygtige løsninger åbner store muligheder for de dygtige og fremsynede virksomheder, men samtidig rummer det markante udfordringer og risici, hvor virksomhederne ikke formår at følge med. Det vil vi gerne hjælpe dem med, siger Business Horsens' erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen i en pressemeddelelse.

Business Horsens lægger blandt andet op til at drøfte, hvordan mindre virksomheder forholder sig til ny teknologi og bæredygtighed.

- Det er vigtige spørgsmål for alle virksomheder, men måske i særlig grad for de små og mellemstore virksomheder, der ofte er ejerledede og står lidt alene i hverdagen uden en stor organisation bag sig.

Annonce

Unikt med flere styrker

Konferencen Byggetek holdes i samarbejde med Torntoft & Mortensen samt Dansk Boligbyg. De er blot nogle af de byggevirksomheder, der er vokset ud af den horsensianske arbejdslyst og foretagsomhed. De er med til at sætte kommunen på landkortet som et af de områder i Danmark med størst andel af byggevirksomheder, lyder det fra Business Horsens.

- Vi ved, at Horsens har en styrkeposition på byggeområdet. En anden styrkeposition er anvendt teknologi, og en tredje er de mange uddannelser, som Horsens rummer. Når vi bringer flere styrker i spil samtidig, har vi mulighed for at skabe noget helt unikt, siger Anders Killmann Petersen.

Konferencen løber af stablen 1. oktober klokken 7.30-15-30 hos Learnmark på Vejlevej. Det er gratis at deltage, men tilmelding kræves.

- Vi har 200 pladser og har allerede tilmeldinger fra det meste af landet, siger Anders Killmann Petersen, der glæder sig over, at organisationen på den måde kan være med til at hjælpe det lokale erhvervsliv til at skabe netværk, ikke bare med hinanden, men også med kolleger andre steder fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce