Annonce
Debat

Støjberg og Jensen i stedet for Løkke og Hjort

Debat: Jeg bliver helt tændt og nærmest engageret i den tumult, det nyligt afholdt sommergruppemøde hos Venstre har affødt.

Som gammel militærmand vil jeg sammenligne Claus Hjort Frederiksen med en slags specialofficer, der ved bedst. Kaptajnen Lars Løkke Rasmussen har sine tro væbnere og den unge løjtnant Kristian Jensen må ikke have sin egen selvstændige mening. Han er jo også blot en vestjyde, der har brugt sin tid på loyalitet og arbejdskraft på det, han tror på. At et parti, som Venstre ikke skal lefle for et oppositionsparti som Socialdemokratiet for blot at være en del af et eventuelt regeringssamarbejde.

For mig at se havde Lars Løkke Rasmussen ret til at sætte kursen før sidste valgkamp, da han kunne se, det smuldrede for ham. Måske fik han et godt valg for det, men det kan man vel ikke sige med sikkerhed? Måske en Inger Støjberg med præcise udmeldinger i indvandrerspørgsmål har trukket mange vælgere fra DF?

At Inger Støjberg og Kristian Jensen nu er blevet skubbet til side for andres ambitioner synes at være tilfældet. De to har skaffet mange vælgere til gavn for partiet og andre vil så ’skumme fløden’ for det.

Hvis jeg var medlem af Venstre, ville jeg foreslå Løkke og Hjort Frederiksen at træde et skridt tilbage og lade yngre uprøvede kræfter komme til. Når Socialdemokratiet kan mønstre et nærmest uprøvet hold af ministre – ja, så kan Venstre vel også med Kristian Jensen og Inger Støjberg i spidsen. Hvis et kommende valgresultat falder sådan ud.

Kristian Jensen har just blot et ganske almindelig ordinært navn, uden mellemnavn og andre fancy attituder. Han kan slå flikflak – at se Claus Hjort Frederiksen gøre antydning til det, ville falde pladask til jorden. For mig må Kristian Jensen gerne mene noget andet, end hvad partitoppen siger, når det er ren Venstre-politik og ikke taktiske fægterier om magten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

AGF

AGF-cheftræner roste unge som gamle efter test-sejr over Viborg

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];