Annonce
Indland

Støjberg står fast: Milliard til grænsekontrol er godt givet ud

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Udlændinge- og integrationsminister afviser at have puttet med prisen for tre års grænsekontrol.

Det overrasker ikke udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at omkostningerne til grænsekontrollen ifølge DR-programmet Detektor beløber sig til mindst en milliard kroner over tre år.

- Det kommer ikke bag på mig, og jeg vil sige, at det er hver en krone værd, siger Inger Støjberg til Ritzau.

- I den periode er der over 7000 mennesker, der er blevet afvist og ikke har fået lov til at rejse ind. Der er konfiskeret over 800 våben, og der er fanget en terrorist, der for nylig er dømt for planer, han havde om at udøve terrorisme i Københavnsområdet, siger hun.

Rigspolitiet har tidligere oplyst, at politiet har brugt 275 millioner kroner på grænsekontrollen fra 4. januar 2016 til og med 31. december 2018.

Men det tal omfatter hverken lønudgifter til betjente ved grænsen eller udgifter til Hjemmeværnet og Forsvaret, der har overtaget store dele af grænsebevogtningen.

Eksempelvis har Hjemmeværnet ifølge DR brugt mere end 160 millioner kroner på grænsekontrollen, ligesom Forsvaret har brugt mindst 37 millioner kroner.

Inger Støjberg mener dog ikke, at regeringen har søgt at skjule de reelle omkostninger.

- Vi har på ingen måde puttet med prisen. Faktisk tværtimod. Jeg mener, der har været åbenhed hele vejen igennem, siger udlændinge- og integrationsministeren.

Hun mener, at udgifterne til grænsekontrollen er en god forretning for Danmark.

- I 2019 sparer vi fire milliarder kroner på udlændingeområdet, og det er blandt andet på grund af grænsekontrollen, fordi færre kommer hertil, siger Inger Støjberg.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, siger ligesom Inger Støjberg, at grænsekontrollen ikke har kostet en krone for meget.

- De tal, der kommer frem, skræmmer mig overhovedet ikke. Det kommer an på, hvordan man regner på tingene ud, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Hvis de soldater og hjemmeværnsfolk, som står ved grænsen, ikke skulle stå ved grænsen, så er det jo ikke sådan, at vi ville spare dem væk, så ville de bare gøre noget andet for dem, siger han.

Grænsekontrollen blev indført 4. januar 2016 og er siden blevet forlænget adskillige gange.

Den seneste forlængelse gælder frem til 12. november 2019.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Oversavede jagtgeværer og skarpladt revolver: Ny varetægtsfængsling i sagen

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce