Annonce
Aarhus

Støjdebat om Classic Race har gavnlig sideeffekt: Nu bærer næsten alle børn høreværn

- Høreværnene er fra nytårsaften. Nu får vi brug for dem igen, konstaterer Naja Pedersen fra Fredericia. Hun havde taget toårige Alva og femårige Thor med til gaderæs i Aarhus: Foto: Axel Schütt

AARHUS: I løbet af samtlige 10 år, der har været kørt Classic Race i Aarhus, har der foregået en hed debat om støjniveauet.

Først klagede flere naboer, siden greb embedslægen ind, og senest har Miljø- og Fødevareklagenævnet krævet, at lydtrykket fra racerbilerne bliver sat ned. Hvad det også er blevet.

Hele diskussionen har tilsyneladende haft en gavnlig sideeffekt: I modsætning til tidligere år er det i år svært at finde børn, som ikke bærer støjværn til løbet.

Masser af børn er med langs sidelinjen, og de bærer støjværn fra en kant af.

Faktisk er der i år en butik, motorsportshop.dk, som sælger høreværn ved indgangen. Lørdag var der dog ikke for alvor gang i salget. De fleste forældre havde taget høreværn med hjemmefra.

Desuden kan der købes ørepropper og høreværn ved Merchandise på Tangkrogen og ved Informationsstanden i Mindeparken.

Per Vilhelmsen fra Odense havde taget sin fireårige datter, Lovi, med. Og hun havde høreværn på.

- Støj hører med til racerløb. I hvert fald for de voksne. Det skal ikke gå ud over børnene, forklarer han.

Samme holdning mødte vi hos en række forældre. Racerløb er sjovt, men der skal ikke tages chancer med børnenes hørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Leder

Støt AGF og kampen for julehjælp

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce