Annonce
Aarhus

Støjskærme og supervillaer i ny bydel: Kom indenfor i Risskov Brynet

Foto: Axel Schütt

Kom med ind bag murene på et af Aarhus' markante byggerier, Risskov Brynet.

Annonce

RISSKOV: Et af de mere markante byggerier i Aarhus er Risskov Brynet, som ligger ud til Vejlby Ringvej. Ude fra vejen ser man i første omgang mest den høje boligblok, der først og fremmest agerer støjskærm for resten af området, men Risskov Brynet rummer boliger i alle størrelse og prisklasser - og så overlever et mindesmærke for områdets tidligere funktion også.

Det første store rykind på Risskov Brynet er allerede sket, men alligevel er der stadig godt gang i det store byggeri, som bliver hjem for mange århusianere de kommende år. Kim Risager, arkitekt og senior partner hos Arkitema, der har tegnet Risskov Brynet, giver i videoerne her en rundvisning på grunden og fortæller lidt om tankerne bag byggeriet. Vi starter op ad Vejlby Ringvej, og i den første video kan der derfor godt være lidt støj. Videoerne er dog tekstet, så du kan slå lyden fra, hvis støjen bliver for meget.

Risskov Brynet befinder sig lige nu et sted, hvor der er lavet et stort rykind, samtidig med at de store kraner stadig præger den store plads i det nordlige Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce

Støjskærmen, der ikke må være en lukket væg

Når man bygger lejligheder ud til en vej, der er så trafikeret som Vejlby Ringvej er, så kan støjen godt blive et problem. Derfor er den facade, som vender ud til vejen, primært tænkt som støjskærm, og ingen af lejlighederne vender den vej ud.

Det - og arbejdet med at sørge for at skærmen ikke bare lukker af til omverdenen - fortæller Kim Risager om her:

Annonce

Boligstænger og leg med mursten

Højden på Risskov Brynet falder langsomt fra de høje bygninger ud mod Vejlby Ringvej og ned mod villaerne i Risskov. Næste niveau er nogle lidt lavere boligstænger, som Kim Risager kalder dem, hvor Arkitema har taget et meget bevidst valg om at lave bygningerne varierede, både i farve, fuger og alt muligt andet.

Annonce

De nye supervillaer

Et koncept, som Arkitema har indført i forbindelse med byggeriet af Risskov Brynet, er de såkaldte supervillaer. Det er blokke på få etager, som er bygget i en højde, der passer til de villaer på den anden side af vejen, der har fået dem som naboer.

Og de har ikke mindst en udsigt, som de fleste nok ville kunne vænne sig til.

Annonce

Byggepladsen hvor folk allerede er flyttet ind

Selvom Risskov Brynet er godt undervejs, så er der alligevel et stykke vej endnu, før området er helt i mål.

Derfor er der stadig gang i kraner og gravkøerne, samtidig med at indbyggerne har indtaget deres terrasser og altaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce