Annonce
AGF

Større fokus på dødbolde gav bonus i Hobro

Frederik Tingager og holdkammeraterne har haft større fokus på dødbolde i opstarten til den nye sæson. Her ses AGFeren i duel med Hobros Edgar Babayan. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
AGF har brugt meget tid på at blive stærkere på dødbolde i optakten til den nye sæson. Mandag aften sikrede det et enkelt point, da Jesper Juelsgård kom først på et hjørnespark.

FODBOLD: Det var ikke helt tilfældigt, at AGF lukrerede på et hjørnespark i Hobro mandag aften, da Jesper Juelsgård satte pandebrasken på et indlæg fra holdkammeraten Casper Højer Nielsen og sikrede AGF det ene point i sæsonpremieren.

Dødboldssituationerne har stået højt på dagsordenen på Fredensvang i optakten til den nye sæson. Evnen til at forsvare sig imod dem, men også styrken til at udnytte dem i eget angreb.

- Vores dødbolde begynder at blive skarpe. Det så vi i Hobro, og det er bare en vigtig del af at spille Superliga. Det kan give udsving på alle mulige måder i de kampe der er. Scorer du på en dødbold, så spiller du ofte bedre efterfølgende. Derfor er det vigtigt, at vi også kan begynde at true hold som eksempelvis FC København på dødbolde og det kommer vi til at have fokus på i ugens løb, sagde cheftræner David Nielsen ved tirsdagens træning.

Her fortalte han, at dødbolde har været et fokusområde i en længere periode. Ikke mindst på træningslejren i Tyskland op mod den nye sæson. Det kan forsvarsspilleren Frederik Tingager nikke genkendende til

- På træningslejren havde vi meget fokus på, at vi skal blive farligere på vores egne dødbolde, ligesom vi skal blive bedre til at forsvare dem, som vi får imod os. Den del klarede vi fint i Hobro. Der var ikke så meget usikkerhed omkring dem. Nu havde vi Kamil Grabara i sidste sæson, som bare gik ud i feltet og tog alt. Der skal vi blive bedre som forsvarsspillere til at tage mere ansvar, for det er ikke den samme type målmand, som vi har derinde i Oscar Whalley. Han har nogle andre styrker og svagheder end Kamil. De er ikke ens, men mod Hobro fik vi forsvaret godt og hjulpet Oscar, sagde Tingager og fortsatte.

- Mod et hold som Hobro er du nødt til at være farlig på dødbolde, og det er klart noget, vi også vil have fokus på fremadrettet. I sidste sæson var vi nærmest ikke farlige på vores egen dødbolde. Det har vi trænet meget på og vi har også en del spillere, der gode til at heade den ind, så det kan vi blive endnu bedre til, sagde forsvarsspilleren.

Annonce

Vi kan gøre ondt på FCK

Fredag aften skal AGF møde en modstander af en noget anden kaliber, når de regerende mestre fra FC København venter i nationalarenaen.

- Det bliver en anden type modstander, hvor vi igen bliver udfordret. Vi kommer ikke til at have bolden ligeså meget og det skal vi være skarpe på. Vi ved godt, at FCK er dygtige, men vi mener også, at vi er et sted, hvor vi kan gøre ondt på alle hold, lød det fra cheftræner David Nielsen, der i samme ombæring fremhævede dødbolde, som et område, hvor AGF kan gøre ondt på mestrene.

Frederik Tingager mener også, at AGF skal tage de gode momenter fra kampen i Hobro med sig. Her formåede holdet at skabe flere muligheder mod et hold, der stod meget dybt.

- Vi skal op mod en meget dygtig modstander, men kan vi skabe ligeså meget som i Hobro, så ligger der også noget godt og venter på os. Det bliver svært, men nu har vi overstået den første kamp og skal i København op mod en modstander, der giver os lidt mere plads, fordi de ligger lidt længere fremme på banen. Vi får ikke så meget tid på bolden og det betyder, at det vil opstå nogle rum i deres nye forsvar.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce