x
Annonce
Kultur

Største besøgstal i 100-årig historie: Folk strømmer til Song Dong i Kunsthallen

Torsdag eftermiddag havde en gruppe studerende booket Song Dongs hjem. Bemærk figuren af betjenten i baggrunden. Han overvåger rummet, ligesom Song Dong bliver overvåget. Foto: Kunsthal Aarhus

100 år gammel kunsthal er for alvor vækket til live. Folk lejer kinesisk hus, og par vil giftes i det.

Folk i Aarhus er vilde med kineseren Song Dong og hans kunst. Vi strømmer til hans udstilling lige nu i Kunsthal Aarhus, nogle lejer hans hus til arrangementer, og et par vil giftes i det.

En ellers lidt hensygnende kunsthal er virkelig blevet vakt til live, ikke bare med dette arrangement. Men interessen for Song Dong understreger den interesse, kunsthallen har skabt for kunsten.

Der er helt uhørte besøgstal, og det ser ud til, at året ender med det største beøgstal i husets 100-årige historie.

- 3.766 gæster gik ind gennem vores dør i sidste uge, og det er det højeste publikumstal, vi har haft i år, oplyser kommunikations- og pr-ansvarlig Andreo Mielczarek.

Indtil videre har Kunsthal Aarhus i år haft 40.407 gæster, og det er højere end både sidste og forrige år, der var på henholdsvis 39.500 og 38.500.

Det bedste år hidtil var 1998, da kunsthallen viste malerier lavet af Dronning Margrethe. Godt 2.000 besøgende kom hver dag under udstillingen og 60.000 i alt det år.

Annonce

Collaborations


  • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13.
  • Udstillingen "Collaborations" af kineseren Song Dong.
  • Vises til 29. oktober. Gratis adgang.
  • kunsthalaarhus.dk
  • Book din egen tid på Kunsthal Aarhus' hjemmeside eller her

Undervisning og bryllup

Et af værkerne, "My Home is Your Stage"består af Song Dongs eget hus, som han har flyttet fra Beijing til Aarhus. Der er mulighed for at holde klassens time eller spille kort i kunstnerens hus.

Song Dong sagde, det ville være skønt, hvis folk kom og sad i hans sofa eller sov i sengen, og i dagtimerne kan man booke en time eller to i huset.

Det sker i stort omfang, blandt andet af en arkitekt, et hold studerende i kunsthistorie og en gruppe, som vil diskutere kunst. Torsdag eftermiddag sad et hold internationale studerende på de små kinesiske skamler, og Song Dongs blå sofa og var fordybet i en samtale.

Der bliver også bryllup i huset.

I starten af oktober vil den unge århusianer Mia Strøbech giftes med sin kæreste der. Hun er kunstner og faldet pladask for Song Dongs udstilling. Parret arbejder på at få borgmesteren og en tatovør med til vielsen.

Udstillingen blev også kendt på, at ved åbningen spiste gæsterne den by - med Aarhus-huse - som var bygget op af småkager og vafler.

- Det er en glæde at opleve, at interessen for samtidskunst er stor, og det understreger, at også smallere institutioner, som os, har potentiale for udvikling, siger administrativ leder Iben Mosbæk.

Formatet af Song Dongs kunst understreges af, at udstillingen næste gang vises på Guggenheim i New York.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce