Annonce
Aarhus

Største opkøb nogensinde: Eltronic overtager konkursbo med 125 medarbejdere

Eltronic Group består nu af ca. 650 medarbejdere, hvoraf omtrent halvdelen har sin daglige gang på domicilet i Hedensted. Arkivfoto: Lars Juul
Eltronic Group runder en omsætning på 750 mio. kr., efter koncernen netop har købt konkursramt rådgivningsfirma fra Aarhus for et ukendt beløb.
Annonce

Hedensted: Torsdag morgen blev aarhusianske Bojer Innovativ Ingeniørrådgivning (BIIR) erklæret konkurs.

Mindre end en håndfuld dage senere er de 125 arbejdspladser reddet, efter den lokale vidensvirksomhed Eltronic Group tirsdag har opkøbt selskabet.

Dermed vokser koncernen, der blev etableret i Hedensted for 20 år siden, til ca. 650 medarbejdere og en omsætning på ca. 750 mio. kr.

Baggrunden for opkøbet skyldes ifølge grundlægger og direktør Lars Jensen den simple årsag, at de to virksomheder et godt match.

- Vi var ikke på udkig efter noget, men da vi torsdag morgen blev kontaktet af kurator, var vi straks interesserede og gik i krig. Mange SMV'er inden for teknologi og rådgivning er fantastiske til at levere ydelser, men særligt i den her tid mangler mange et solidt forretningssystem bag, og det er den platform, vi kan levere, siger Lars Jensen.

De nye medarbejdere har arbejdsplads i henholdsvis Aarhus og Ukraine, og det kommer opkøbet ikke til at ændre på. BIIR kommer nemlig til at fortsætte som sit eget selvstændige selskab under den samlede Eltronic-koncern.

Annonce

Et halvt år til overskud

Opkøbet af BIIR, der blandt andet specialiserer sig inden for rådgivning af projektledelse, er det seneste af en mindre række de seneste år. Eksempelvis blev konsulenthuset Sonne Holding Silkeborg med godt 100 medarbejdere købt 1. marts sidste år.


Købet placerer os rigtig stærkt, som værende en af dem med den bedste position inden konsulentydelser og produkter til vindmøllebranchen globalt. Det er en investering i fremtiden, jeg har det rigtig godt i maven med.

Lars Jensen, direktør, Eltronic Group


Prisen for det seneste konkursbo ønsker Lars Jensen ikke at oplyse.

- Men det er det største køb, vi har foretaget os - og det kommer til at koste, hvad der er behov for at blive en succes, siger han med henvisning til, at der i øjeblikket er tale om en underskudsgivende forretning.

Det får dog ikke de røde advarselslamper til at bimle og bamle. I stedet er forventningen, at der allerede inden for det første halve år så småt indfinder sig sorte tal på bundlinjen.

De to tidligere medejere Henning Johnsen og Esben Eskerod fortsætter med den daglige ledelse af BIIR, mens Lars Jensen indtræder som ny adm. direktør.

Eltronic-koncernen

Eltronic A/S: Den overordnede vidensvirksomhed, der begyndte det globale væksteventyr i 2000. Udvikler og producerer teknologi til fremstillingsindustrien, marineindustrien og vindenergi-industrien.

Sonne Holding Silkeborg ApS: Det specialiserede konsulenthus fra Silkeborg med mere end 100 medarbejdere - heraf fortrinsvis ingeniører - blev købt 1. marts 2019. Har kernekompetencer inden for projektstyring og produktudvikling.

Robotcenter Danmark A/S: Udvikler industrirobotter og automatiseringsløsninger til primært proces- og maskinindustrien.

TS Tech A/S: Beskæftiger sig med salg, installation og reparation af maritimt elektronisk udstyr samt udførsel af elinstallationer og andre tekniske serviceydelser.

Eltronic FuelTech A/S: Beskæftiger sig med både mekanisk og elektronisk udvikling af brændstofudstyr. Begyndte oprindeligt som en underafdeling hos Eltronic A/S.

Eltronic Wind Solutions A/S: Blev ligesom FuelTech sit eget selskab, efter underafdelingen til vindindustrien var vokset i størrelse.

BIIR: Beskæftiger sig med ingeniørrådgivning, heraf særligt inden for el, software og projektledelse. Blev med sine 125 medarbejdere i Aarhus og Ukraine opkøbt som et konkursbo 1. september 2020.

Techno Ejendomme ApS: Mindre, tilknyttet ejendomsselskab, der kun delvist er ejet af Eltronic Group.

Eltronic har blot vokset og vokset, siden Lars Jensen etablerede det i 2020. Arkivfoto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce